Украинският министър на отбраната Олексий Резников е поискал от страните

...
Украинският министър на отбраната Олексий Резников е поискал от страните
Коментари Харесай

FT: Украйна иска от ЕС да увеличи доставките на боеприпаси до 250 000 на месец

Украинският министър на защитата Олексий Резников е изискал от страните от Европейски Съюз да усилят доставките на муниции до 250 000 артилерийски снаряда на месец , заяви Financial Times (FT).

В писмо до сътрудниците си от 27-те страни членки на Европейски Съюз, с което FT разполага, Резников написа, че заради дефицита на муниции украинските сили не могат да употребяват пълноценно потенциала на съществуващите артилерийски системи .

Искането надалеч надвишава пакета от помощи за Украйна, който сега се разисква от Европейски Съюз, отбелязва изданието.

Резников написа, че артилерията играе " решаваща роля в унищожаването на военната мощност на съперника ".

Според него Украйна създава приблизително 110 000 155-милиметрови снаряда месечно, което е една четвърт от количеството, което употребява Русия.

Според Резников, в случай че Украйна не страдаше от дефицит на муниции, тя би могла да създава 594 000 снаряда месечно. " Според нашите калкулации минималното условие за сполучливи бойни задачи е най-малко 60 % от цялостните муниции, или 356 400 снаряда на месец ", споделя той.
 Франция, Австралия ще създават снаряди за Украйна
Франция, Австралия ще създават снаряди за Украйна

Няколко хиляди 155-милиметрови снаряда

Тази седмица медиите оповестиха, че Европейски Съюз приготвя проект от три точки за обезпечаване на Украйна с нужните муниции.

Според документа, който беше прегледан от публицисти на Bloomberg, предлагането планува незабавна доставка на муниции, по-специално 155-милиметрови артилерийски снаряди от съществуващите ресурси или от чакащите поръчки, както и потреблението на взаимна система за доставяне.
 Дневният ред на Рамщайн 9: Танкове, снаряди и Противовъздушна отбрана
Дневният ред на Рамщайн 9: Танкове, снаряди и Противовъздушна отбрана

Първият работен ден в Брюксел завърши

В предлагането се приканва също по този начин за създаване на военни качества на Европейски Съюз, които да дават отговор на актуалното и бъдещото търсене на оръжейни доставки.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР