Украинският град Северодонецк е почти напълно обкръжен от руски военни,

...
Украинският град Северодонецк е почти напълно обкръжен от руски военни,
Коментари Харесай

Северодонецк е напълно обкръжен

Украинският град Северодонецк е съвсем изцяло обграден от съветски военни, съобщи ДПА, базирайки се на информация от локалната военна администрация. Агенцията отбелязва, че Москва твърди, че към този момент е обкръжила града.

Две трети от града в Луганска област към този момент са обсадени, само че към този момент той не е обграден, написа в " Телеграм " началникът на локалната военна администрация Олександър Стрюк. Той добави, че войски на украинското държавно управление не престават да оказват гневна опозиция. Проруски сепаратисти обаче настояват, че градът е изцяло обграден, заяви московската държавна осведомителна организация " РИА Новости ". Стрюк сподели, че към 90% от постройките в града са получили вреди и 60% ще би трябвало да бъдат изцяло реконструирани. Северодонецк е един от последните региони на Луганска област, които към момента се управляват от украинската войска, съобщи Българска телеграфна агенция.

Областният шеф на Луганска област Сергий Гайдай сподели, че че в града има задоволително запаси за неговата защита, само че би могло да се стигне до тактическо оттегляне на украинските въоръжени сили. Той добави, че съветски бойци към този момент са в града. Междувременно президентът на Украйна Володимир Зеленски сподели, че обстановката в Луганска и Донецка области е сложна и не престават съветските ракетни и въздушни удари. Той добави, че украинската войска пази страната с всички налични запаси. " Ако окупаторите си мислят, че Лиман и Северодонецк ще бъдат техни, то те бъркат. Донбас ще бъде украински ", сподели Зеленски в своето вечерно послание. Статутът на град Лиман в Донецка област не е явен на фона на гневни боеве към него. Проруски сепаратисти настояват, че са го завладяли, а украинският общоприет щаб сподели, че боевете за него не престават.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР