Украинският град Мариупол преживява 12-дневна обсада, като по данни на

...
Украинският град Мариупол преживява 12-дневна обсада, като по данни на
Коментари Харесай

В обсадения Мариупол са загинали над 1500 души, ООН съобщи за използване на касетъчни бомби в Украйна

Украинският град Мариупол претърпява 12-дневна блокада, като по данни на градския съвет от началото на войната в южния украински град са починали 1582 души. Междувременно Организация на обединените нации оповестиха, че Русия е употребила касетъчни бомби в Украйна.

Мариупол е бомбардиран през половин час, заяви кметът на града, където в сряда съветските сили обстрелваха детска болница и родилен дом. Четвърти ден не е допустимо да се доставят в града храна, вода и лекарства, оповестиха управляващите в Киев.

Днес са евакуирани хора от градовете Изюм и Суми, само че при Мариупол се водят боеве на пътя, по който се излиза от града и опитите за евакуация още веднъж са били осуетени от непрестанния обстрел, написа novini.bg.

Организация на обединените нации разгласи, че има достоверна информация за 26 случая на съветски офанзиви с касетъчни бомби в Украйна, в това число и против обитаеми региони. Този вид муниции поразяват както военни обекти, по този начин и цивилни, " без да вършат разлика ". Те са неразрешени от интернационалното филантропично право, уточни заместник- генералния секретар на Организация на обединените нации Розмари Дикарло.

Глава Николаевской областной военной администрации Виталий Ким заявляет, что Николаев обстреляли из " смерчей " и " Градов "

Виталий Ким, началник на регионалната администрация Николаевска област, оповестява, че.град Николаев е бил обстрелван със системи “Смерч” и “Град”.

При офанзивата жертви няма, само че има един потърпевш жител. Според Ким, представен от УНИАН, има материални вреди по по 10 здания, по коли, избухнали са и два пожара.

Виталий Ким декларира, че е бил обстрелван жилищен квартал.

Руските сили са на 15 км от центъра на Киев и щурмът против столицата се чака до дни. Броят на бежанците от Украйна надвиши 2 милиона и 300 хиляди души.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР