Украинският генерален щаб в сутрешния си доклад на 3 ноември

...
Украинският генерален щаб в сутрешния си доклад на 3 ноември
Коментари Харесай

Украйна алармира: Руски войски принудително извозват хора от Херсонска област

Украинският общоприет щаб в утринния си отчет на 3 ноември оповестява, че руснаците не престават наложително да извозват популацията от левия бряг на Днепър в Херсонска област.

„ Руските окупационни войски не престават насилствената " евакуация " на популацията във краткотрайно окупираните територии на Запорожка и Херсонска област. Жителите на обитаемоте места на левия бряг на река Днепър от Велика Знаменка, Запорожка област, до Нова Каховка в Херсонска област “, споделят от Генералния щаб.

В предходния утринен отчет украинският общоприет щаб писа, че руснаците основават отбранителни уреди и бариери на левия, източен бряг на Днепър (Каховския язовир).

Линията на фронта, съгласно отчета, не е претърпяла основни промени през последното денонощие.

Отблъснати са били съветски офанзиви в региона на Макеевка и Белогоровка в Луганска област и в региона на Бахмут, Майорск, Новомихайловка и Павловка в Донецка област.

Въздушни удари са нанесени в Купянск (Харковска област), Кременчук (Полтавска област), както и в обитаеми места в Донецка, Херсонска и Николаевска области.

В Кривой Рог са нанесени съществени удари по енергийната и водопреносната инфраструктура, заяви губернаторът на Днепропетровска област Валентин Резниченко. В Павлоград е атакувано промишлено дружество. Четири ирански дрона са били свалени, само че други са достигнали задачите си, сподели Резниченко.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР