Украинският генерален щаб потвърждава в сутрешната си сводка за фронта,

...
Украинският генерален щаб потвърждава в сутрешната си сводка за фронта,
Коментари Харесай

Магистралата Лисичанск - Бахмут не е проходима

Украинският общоприет щаб удостоверява в утринната си сводка за фронта, че съветските войски са поели контрола над селата Лоскутивка и Рай-Александровка в Луганска област . Това значи, че съветската войска се е доближила до задачата си да обкръжи украинските войски, защитаващи Горске и Золоте южно от Лисичанск .

Руснаците са и все по-близо до цялостно обграждане на Северодонецк , където не престават яростните боеве за надзор над територията на химическия цех " Азот ".

Според украинския общоприет щаб, съветската войска се готви да форсира река Северски Донец, която разделя Северодонецк и Лисичанск .

Ръководителят на Луганската регионална администрация Сергей Гайдай тази заран оповестява, че обстановката в Лисичанск и Северодонецк е извънредно сложна .

Според Гайдай " автомагистралата Лисичанск - Бахмут не е проходима . Украинците назовават автомагистралата " пътят на живота ", защото по нея се прави снабдяването на украинските войски и се изтеглят хора. Руската войска се пробва да пресече този път от няколко седмици и сега край него се водят тежки боеве.

Според Гайдай евакуацията и доставката на филантропична помощ обаче в Лисичанск не престават.

По данни на Генералния щаб съветските войски организират нахлуване и в посока Бахмут и са трансферирали там един батальон и тактическа група от Централния боен окръг.

Също по този начин в Харковско направление съветската войска " концентрира главните си старания, с цел да попречи на силите за защита да доближат до тила на групата окупационни войски, която работи в Славянско направление ". Генералният щаб има поради опитите на украинските въоръжени сили да стартират атака край Изюм, както и по-близо до границата с Русия, с цел да пресечен маршрутите за доставяне на съветската войска през Волчанск и Купянск.

По данни на Генералния щаб на ВСУ " пет носителя на крилати ракети " Калибр " с морско базиране (общо до 40 ракети) са в подготвеност за потребление на ракетно оръжие в Черно море.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР