Украинският експрезидент Петро Порошенко се връща в страната си, за

...
Украинският експрезидент Петро Порошенко се връща в страната си, за
Коментари Харесай

Украинският експрезидент се връща в страната си, за да се изправи срещу обвиненията

Украинският експрезидент Петро Порошенко се връща в страната си, с цел да се изправи против обвиняванията в машинация, въпреки че ги счита за политически стимулирани, съобщи Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Противопоставянето на тези обвинявания е част от битката ми за национално единение, съобщи той на конференция във Варшава, часове преди утрешното си тръгване за Киев, с цел да се изправи пред съда.

Прокурор упрекна Порошенко, че е взел участие в продажбата на огромни количества въглища, помогнали за финансирането на проруските сепаратисти в Източна Украйна през 2014-2015 година. Експрезидентът твърди, че е почтен и упреква прокуратурата, че се пробва да му навреди, с цел да отвлече вниманието пред проблемите на страната, в това число икономическите проблеми и възходящия брой жертви на COVID-19.

След загубата на Порошенко на изборите през 2019 година против него бяха отправени серия от обвинявания, които провокираха опасения за недемократично почистване на сметки в Украйна и тормозиха съдружниците на страната. Порошенко декларира, че счита обвиняванията за нездравословни за страната в миг, когато Русия струпва войски по границата, а Съединени американски щати показаха опасения, че съветският президент Владимир Путин може да възнамерява инвазия. Според украинския експрезидент украинското управление е отговорно за единството в страната, а това, което "Русия в действителност желае е дезинтеграция и спор в страната ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР