Украинският депутат Дмитро Разумков, който има добър собствен рейтинг и

...
Украинският депутат Дмитро Разумков, който има добър собствен рейтинг и
Коментари Харесай

Да вземаме транзитен газ и да го продаваме на ЕС: Украински депутат

Украинският народен представител Дмитро Разумков, който има добър личен рейтинг и е възможен съперник на Зеленский на последващи избори, без значение, че влезе в политиката от партията на президента, направи екстравагантно предложение в локална медия по време на свое изявление.

Тъй като бюджетът на страната е на необикновен недостиг - съгласно някои източници към 50 млрд.долара, а следва отоплителният сезон, като не е ясно дали фалирата държавна компания Нафтогаз ще бъде способна да заплаща на Газпром, той е измислил забавна скица, през която Киев да се възползва от ролята си на транзитьор. Да се взема по трасето газът, който е предопределен за Европа, която в случай че желае да го освободи, да си заплаща, с цел да го получава и на Украйна, с изключение на на Русия. Така да се финансира синьото гориво, което да отоплява републиката, на чиято територия към този момент тъкмо 6 месеца се води война. Нещо сходно се разигра през зимата на 2009 година

На този декор Молдова беше подканена от Газпром да заплати августовската си сметка за газ, за което е закъсняла повече от 3 седмици, с цел да не спре подаването за нея. Страната неколкократно през последната година има проблем с разплащанията и получава отстъпки поради това. След старта на войната обаче тя е по-уязвима от съветската " газова дипломация " поради своята финансова рецесия. Напомняме, че като комшия на Украйна, тя пое максимален брой бежанци. В страната съществува и съветски анклав навръх границата с Украйна - така наречен Приднестровие, което се самоназовава " република " доста по-отдавна от самообявилите се ДНР и ЛНР в Донбас.

Според натовските разузнавания, откакто вземе Николаев, към който към този момент се насочи и приближи, съветската войска ще се опита да окупира Одеса и нейната област, където са съсредоточени най-вече българи, и да свърже отцепената южна и източна Украйна с Приднестровието. След референдуми, каквито се приготвят по кримския сюжет за след броени дни във към този момент завладените области като Запорожка и Херсонска, Донецка и Луганска, всички тези земи с рускоезично население и останалите като Николаевска и Харковска, Москва възнамерява да " възсъедини " с Руската федерация.

Такъв план даже публично беше разгласен още броени дни преди старта на войната от италианския зам.-министър на външните работи в най-авторитетното предаване на държавния канал РАИ 1: Порта - а - врата. Както 6 месеца по-късно се вижда, той към този момент е на път да се осъществя.

 

Кирил Пламенов

 

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР