Украинския боксьор в тежка категория Олександър Усик не е разочарован

...
Украинския боксьор в тежка категория Олександър Усик не е разочарован
Коментари Харесай

Усик за отложения мач с Фюри: Всичко е любов, ще видя дъщеря си

Украинския боксьор в тежка категория Олександър Усик не е отчаян за отсрочения супермач с Тайсън Фюри - в противен случай, не таи неприятни усеща към своя противник, има вяра му, поддържа го. Има и персонален претекст, който го прави благополучен.

Това стана ясно от конференция за международния първенец на три федерации в Испания, като той е цитирин от няколко английски медии, измежду които Би Би Си, " Скай спортс ", " Сън " и така нататък

Усик и Фюри трябваше да излязат на кръга в Рияд на 17 февруари в дуел, който да коронова абсолютния отличник измежду най-тежките за първи път от 1999 година насам. Единствената друга огромна купа се има от Циганския крал и мачът бе уреждан доста дълго, като случването му значително стана допустимо поради парите на Саудитска Арабия. И поради това, че Усик отстъпи пред някои условия на съперника си.

През предходната седмица обаче роденият в Манчестър войник получи тежка аркада по време на спаринг и мачът бе пренасрочен за 18 май - още веднъж в Рияд.

Оказа се, че Олександър, който бе част от украинската войска при започване на войната, е удовлетворен в действителност - на 28 януари брачната половинка му Екатерина е родила момиче, Мария, тяхното четвърто дете. Той обаче още не я виждал, защото по същото време се е готвел във Валенсия. Предвид смяната, половинката му също останала удовлетворена, защото през май ще може да пътува до Саудитска Арабия, с цел да го поддържа.

" Да, жена ми беше доста щастлива като чу новината, съобщи Усик. - Мария се роди на 28 януари и нямаше по какъв начин да остави бебето и да пътува. Това е първото раждане, което пропущам. Трябваше да съм до нея, трябваше да съм до брачната половинка ми. Сега желая да се върна (в Украйна, бел. ред.), да й благодаря, да прегърна щерка си, малко ще се разсея, а по-късно започвам да упражнявам още веднъж. Екатерина към този момент знае, че през май ще може да пътува. "

Мениджърът на спортиста - Егис Климас, се усъмни в травмата на Фюри, като съобщи, че той си я предизвикал съзнателно, с цел да избяга от мача. Усик обаче е на друго мнение.

" Разбира се, че изпитвам обич. "

Така Олександър Усик отговори на въпрос на " Скай спортс " какви са възприятията му към Фюри.

" Защо? Защото той е индивидът, който държи четвъртия ми пояс. Също по този начин е индивидът, който доста ми оказа помощ да стана прочут. И тъй като всички хора би трябвало да се обичаме като близки другари. Не просто да бъдем познати. Прекрасно е човек да се държи учтиво, а не гадно ", продължи метафизичен - както все по-често в последно време, първенецът.

" Не, не. Не тая никакво неспокойствие, продължи той поради отлагането. - Не съм наскърбен. Като се обърна обратно си давам сметка, че свърших доста работа, подхотвях се прелестно, плувах, тичах, имах спаринги. Сега ще би трябвало да поработя още, още доста. Но благодарение на Бог ще го направя, ще упражнявам крепко, с цел да срещна трима Тайсън Фюри, не един. "

Усик бе поканил на конференция публицисти от родината си, от Англия, Съединени американски щати и Испания. Говори с тях в хотел край брега във Валенсия, където беше на лагер още от края на предходната година. Каза, че не е чествал никакви празници, единствено е упражнявал.

" Това е бокс и такива неща се случват в бокса, отговори той на въпрос съответно за травмата на Фюри. - Трябва да се отнасяме съществено с тези неща, с почитание. Ще почакам още, дано Тайсън се възвърне. Но за мен няма значение дали ще се удрям с него или с някой различен. Важна е единствено безспорната купа. "

А на въпрос на Би Би Си какво обръщение би оскал да насочи към Фюри, Усик съобщи следното:

" Тайсън, здравей, братко мой. Не се пердах, няма да те изоставя. "
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР