Украинските защитници на Северодонецк водят днес улични сражения в развалините

...
Украинските защитници на Северодонецк водят днес улични сражения в развалините
Коментари Харесай

Зеленски: Защитниците на Северодонецк водят ожесточени улични боеве с руските сили


Украинските бранители на Северодонецк водят през днешния ден улични сражения в руините на града, като се пробват да запазят преимуществото, реализирано с неочакваната им контраатака. Това съобщи  президентът на Украйна Володимир Зеленски  Володимир Зеленски Володимир Зеленски  е украински актьор, сценарист, продуцент и политик. Володимир (понякога.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 5859
Кметът на града Олександър Стрюк сподели през днешния ден по украинската телевизия, че ситуацията остава доста комплицирано, само че бранителите вършат всичко по силите си, с цел да удържат своите позиции, съобщи Ройтерс.

По думите на Стрюк Русия праща подкрепления към града, с цел да го превземе напълно.

" Нашите въоръжени сили укрепват позициите си и удържат линията ", акцентира кметът.

Това сподели в своето среднощно послание и президентът Зеленски, който разказа гневните боеве по улиците на полуразрушения град.

Преди това той съобщи пред кореспонденти, че украинските сили имат " всички шансове " да отхвърлен съперника, макар че той ги превъзхожда по бройка.

Преди украинската контраатака Русия като че ли бе напълно покрай това да обкръжи украинския гарнизон в Луганската област и да отреже основния път до Северодонецк и неговия град близнак Лисичанск на отсрещния бряг на река Северски Донец, напомня Ройтерс.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР