Украинските войски са успели да направят успешен десант до село

...
Украинските войски са успели да направят успешен десант до село
Коментари Харесай

Украйна прави успешен десант на левия бряг на Днепър

Украинските войски са съумели да създадат сполучлив десант до село Казачи лагери на окупирания от Русия ляв (източен) бряг на р. Днепър в Херсонска област, като са се възползвали от намаляване на съветската защита в този регион. Това написа в новата си фронтова вашингтонският Институт  за проучване на войната (ИИВ). Тя отразява развиването на бойните дейности на 8 август т.г.

Институтът показва, че рейдът е бил стеснен и не е ясно дали на украинските сили се е удало да открият продължително наличие в този сектор.

В десанта са взели участие седем украински катера, като във всеки от тях е имало шест-седем бойци, отбелязва сводката, като се базира на съветски военни репортери. 

След това украинците са пробили съветската защита и са навлезли на към 800 метра в дълбочина.

Един от съветските военкори написа, че наскоро съветското командване е преместило " готова формация " от десантчици от региона на Казачи лагери в Запорожка област и ги е заменило с новомобилизирани руснаци от неуточнено поделение, като по този метод е отслабило съветската защита в тази права от фронта.

Назначеният от Русия основен админ на Херсонска област Владимир Салдо е омаловажил мащаба на събитието, заявявайки, че огънят на съветската артилерия е отбил офанзивата и че няма украински бойци покрай Казачи лагери.

ИИВ обаче сочи, че болшинството от известните съветски " военкори " настояват, че на украинските сили въпреки всичко се е удало да осъществят тактическа " изненада " и да слязат на източния бряг в Херсонска област, преди да въвлекат съветските войски в престрелка със стрелково оръжие. Експертите на института допускат, че Салдо целеустремено се е опитвал да опровергае информацията за украинско наличие в този регион, с цел да предотврати суматоха в съветското осведомително пространство. 

Карти от галактическото наблюдаване на НАСА от последните 24 часа в този район наподобява удостоверяват, че там са се водили обилни бойни дейности които евентуално са били предшествани или съпровождани от артилерийски огън. Към края на деня доста съветски източници са обновили изявленията си, съобщавайки, че окупаторите резервират контрола си над Казачи лагери, изтласквайки украинските сили назад до бреговата линия и че в крайбрежните региони покрай това и други села се водят престрелки с леко оръжие.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР