Украинските войници, воюващи в Донбас, са получили сертификати за обучение

...
Украинските войници, воюващи в Донбас, са получили сертификати за обучение
Коментари Харесай

Русия извади компромати за британски военни инструктори

Украинските бойци, воюващи в Донбас, са получили документи за образование от английски инструктори, съгласно документ , с който разполага РИА Новости.

Кореспондентът на организацията e видял тайник и в него, наред с други неща, е намерено уверение, потвърждаващо, че украинският военнослужещ Борис Казарян е приключил курсове за образование на младши сержант с присъединяване на английски инструктори. В двора на къщата са открити огромен брой гранатомети NLAW.

Документът е публикуван от Кралския танков полк, известна част, образувана по време на Първата международна война , и подписан от полковник М. Евънс. От документа излиза наяве, че образованието се състои от четири модула: " Боравене с оръжие ", " Навигация ", " Медицинско образование " и " Движение по двойки ". То е извършено от 17 октомври до 2 ноември 2018 година - т.е. доста преди Лондон публично да стартира доставките на противотанкови гранатомети NLAW за Украйна (това се случи едвам при започване на 2022 г.) .
 Русия предава пленено оръжие на милициите в Донбас
Русия предава пленено оръжие на милициите в Донбас

Според Москва там тече образование за потребление на системите Jаvelin и NLAW

Припомняме, че директно преди началото на съветската инвазия английската войска достави по въздух огромно количество модерни гранатомети NLAW , като самолетите заобикаляха Германия, която се противопоставяше на оръжейни доставки за Украйна. Британски инструктори бяха изпратени да обучат украинските военни да боравят със актуалните оръжия. Няколко дни преди началото на военните дейности английските военни дружно с всички други натовски инструктори напуснаха Украйна.

Англия заема кардинална позиция на непосредствен съдружник на украинските управляващи и по-рано бе подписан огромен контракт за рационализиране на украинския боен флот и създаване на две модерни военноморски бази в Украйна.
 Лондон дава 6000 ракети и 30 млн. паунда на Украйна
Лондон дава 6000 ракети и 30 млн. паунда на Украйна

За да поддържа отразяването на BBC в района и да заплати на украинските бойци и пилоти
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР