Украинските войници са превзели няколко града в Донецка област, която

...
Украинските войници са превзели няколко града в Донецка област, която
Коментари Харесай

Украйна съобщава за върнати няколко града – в Донецк и Запорожие

Украинските бойци са завладяли няколко града в Донецка област , която в по-голямата си част е окупирана от Русия, оповестяват военни източници от Киев.

В обществените мрежи се популяризира видеоклип, на който се вижда издигането на украинското знаме върху полуразрушена постройка в село Благодатне . Според известията при офанзивата са били взети и пленници .

Засега няма коментар от съветската публична страна. От няколко дни съветската войска твърди, че отблъсква украинската атака. Въпреки това съветски военни блогъри, близки до Кремъл , оповестиха, че Благодатное е било изоставено, защото бойците на Москва се страхували от обграждане.

Според известието е било завладяно и село Нескучне, покрай Велика Новосилка , източно от Угледар. Твърди се, че село Лобков в Запорожка област също е освободено от съветска окупация.

В Запорожка област партизани са взривили железопътен мост във краткотрайно окупираната Акимовка , заяви и УНИАН. По него окупаторите са доставяли съоръжение и муниции, в това число от и за Крим. Съобщението за това идва от канала в Telegram на Анатолий Стефан, полковник от ВСУ в пенсия, прочут като " Щирлиц ". Той благодари на " храбрите сънародници " за помощта им при освобождението на украинските земи. 

Информацията не може да бъде тествана по самостоятелен метод.

Руските окупатори концентрират главните си старания върху опитите за цялостна окупация на Луганска и Донецка област . Генералният щаб на Украинската войска оповестява, че през вчерашния ден на 10 юни са се провели конфликта в 27 точки. 

По традиция, която бе категорично доказана от украинските военни, за провеждането на интервенции в границите на контраофанзивата няма да се дава информация публично.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР