Украинските военноморски сили съобщиха, че са унищожили руския десантен кораб

...
Украинските военноморски сили съобщиха, че са унищожили руския десантен кораб
Коментари Харесай

Киев: Унищожихме първия руски десантен кораб в Бердянск


Украинските военноморски сили оповестиха, че са унищожили съветския десантен транспортен съд "Орск " на пристанището на окупирания град Бердянск на Азовско море. "Орск " е от съветския клас "Голям десантен транспортен съд ". "Унищоженият транспортен съд в Бердянск е можел да транспортира до 20 танка, 45 БТР-а и 400 десантчици. Това е голяма цел, която беше изумена от нашите военни ", сподели заместник-министърът на защитата Анна Маляр.

Освен това този транспортен съд може да е взел участие и в окупацията на Крим, написа Центърът за стратегически връзки и осведомителна сигурност.

Активистите на InformNapalm още през януари 2020 година изследват профилите на съветските военни в обществените мрежи, където откриват един от моряците на БДК "Орск ", който е награден с орден "За връщането на Крим ". Командирът на кораба Сергей Скворцов е награден с орден за "връщането на Крим ".

Пристигането на първия съветски десантен транспортен съд в украинско пристанище беше необятно отразен от съветските държавни канали преди 3 дни.

Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР