Украинските военни започнаха контраофанзива срещу руските сили в южната част

...
Украинските военни започнаха контраофанзива срещу руските сили в южната част
Коментари Харесай

Украинските военни започнаха контраофанзива на юг срещу руските сили

Украинските военни започнаха контраатака против съветските сили в южната част на страната, оповестиха от южното командване.
Говорителят на командването Наталия Хуменюк удостовери офанзивата на брифинг и съобщи, че тя включва Херсонска област.

Украйна постоянно оповестява желанието си да си възвърнеюжната част на страната и по-специално град Херсон - единствената районна столица, която Русия съумя да превземе от Украйна, откогато нахлу преди шест месеца.

Регионът се намира на север от следения от Русия Кримски полуостров и има крайбрежия на Черно и Азовско море.
Хуменюк съобщи на брифинга, че неотдавнашните удари по южните логистични направления на Русия " несъмнено са отслабили врага ". През последните седмици са били изумени повече от 10 съветски склада за муниции.

Тя обаче отхвърли да бъде въвлечена в даването на повече детайлности за новата атака.

Силите на Русия в южната част на страната са " не са за подценяване " и са били подсилвани в продължение на дълго време, сподели тя на брифинга.

" Контраофанзивата към този момент продължава от известно време (в смисъл) да изтощим съперника и да не му дадем опция да напредне ", съобщи Хуменюк пред публичната телевизия " Suspline ", като добави, че офанзивната фаза от нея е почнала.

Малко след известието началникът на президентската администрация на Украйна Андрий Ермак написа загадъчно известие в Telegram, в което разгласи, че " Херсон е напред ".
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР