Украинските военни сили съобщиха, че са успели да си върнат

...
Украинските военни сили съобщиха, че са успели да си върнат
Коментари Харесай

Украйна си върна черноморските петролни и газови платформи от Русия. САЩ предоставят на Киев ракети с голям обсег

Украинските военни сили оповестиха, че са съумели да си върнат контрола над четири стратегически значими сондажни платформи за петрол и газ, ситуирани в Черно море покрай крайбрежията на окупирания от Русия Крим.

„ По време на интервенцията специфичните елементи съумяха да задържат скъпи титли: ресурс от муниции за хеликоптери от вида NAR (неуправляеми авиационни ракети), както и радар „ Нева “, който може да наблюдава придвижването на кораби в Черно море “, твърди украинското военното разузнаване.

Те разгласиха видео на украински бойци, позиращи на платформите на Черно море. Припомняме, че Украйна организира тежка лятна контраатака, с цел да си върне територията, завзета от нахлуващите съветски сили на Владимир Путин.

В края на предишния месец английското министерство на защитата заяви, че се водят конфликти сред съветски и украински сили към платформите сред Крим и Одеса.

Британското министерство на защитата съобщи, че както съветските, по този начин и украинските войски са завзели краткотраен надзор над сондажните платформи в предишното.

„ Платформите имат скъпи въглеводородни запаси. Въпреки това, сходно на Змийския остров на запад, те могат да се употребяват като бази за предно разполагане, площадки за кацане на хеликоптери и за позициониране на ракетни системи с огромен обхват “, се споделя в изказване на министерството.
Съединени американски щати дават на Киев ракети с огромен обхват
Правителство на Съединени американски щати е покрай вземането на решение да даде на Киев ракети с огромен обхват, оборудвани с касетъчни муниции, съобщи Ройтерс, като се базира на американски публични лица, осведоми Българска телеграфна агенция.

След като през последните месеци са видели триумфа от касетъчните муниции, изстрелвани със 155-милиметрови оръдия, американските управляващи обмислят да изпратят на Украйна ракети АТАКМС (ATACMS – Army Tactical Missile Systеm) или ГМЛРС (GMLRS – Guided Multiple Launch Rocket System), заредени с касетъчни муниции.

Ракетите АТАКМС имат обхват до 306 км, а ГМЛРС поразяват цели на отдалеченост до 72 км.

Ако Вашингтон публично вземе решение за даването на тези ракети, те бързо ще бъдат изпратени на Киев.

В момента Украйна разполага със 155-милиметрови артилерийски оръдия с оптимален обсег 28 км, които могат да изстрелват касетъчни муниции с до 48 експлозива, отбелязва Ройтерс.

Ракетната система АТАКМС може да разпръсква 300 и повече експлозива, а ГМЛРС – до 404.

Все още не е взето дефинитивно решение дали на украинската войска да бъдат предоставени ракети АТАКМС, ГМЛРС или и двата вида, показват източниците на Ройтерс. Възможно е и Вашингтон да се откаже от изпращането на тези оръжия, допълват те.
За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР