Украинските военни се движат добре и постепенно овладяват позиции в

...
Украинските военни се движат добре и постепенно овладяват позиции в
Коментари Харесай

Йенс Столтенберг на изненадваща визита в Киев: Украйна постепенно набира сили в контраофанзивата

Украинските военни се движат добре и последователно овладяват позиции в своята контраатака против съветските сили. Това разгласи генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг, който изненадващо кацна в Киев през днешния ден.

На взаимна конференция с украинския президент Володимир Зеленски той съобщи още, че съветските войски се бият за „ имперските илюзии “ на Москва. Столтенберг заяви, че НАТО към този момент има подписани рамкови контракти с оръжейни компании на стойност 2,4 милиарда евро за муниции от основно значение, от които 1 милиард евро са твърди поръчки.

Генералният секретар съобщи, че тези контракти ще разрешат на членките на НАТО да попълнят изчерпаните си ресурси, като в същото време продължат да доставят Украйна с муниции, което е основен фактор за войната. Столтенберг осъди и съветските удари покрай границата сред Украйна и нейната прилежаща страна-членка на НАТО Румъния. Той уточни, че няма доказателства тези удари да са ориентирани против Румъния, само че все пак ги дефинира като „ безразсъдни “ и „ дестабилизиращи “.

Днес това е диалог сред съдружници и е единствено въпрос на време Украйна да стане член на алианса. Ние вършим всичко допустимо, с цел да приближим този миг “, съобщи президентът Зеленски, представен от Укринформ.

Той благодари на интернационалните сътрудници за помощта и акцентира, че резултатите от съдействието с НАТО са налице. Украйна сполучливо ползва и усъвършенства тактиките за потребление на оръжията на алианса, добави той. И означи, че е разискал с генералния секретар на НАТО всички основни въпроси за защитата, обстановката на бойното поле и потребностите на украинските военни.

„ Сигурен съм, че можем да продължим да оказваме напън върху агресора, тъй че Русия единствено да отстъпва и да губи “, акцентира украинският президент.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР