Украинските военни съобщиха, че са атакували руското летище Морозовск и

...
Украинските военни съобщиха, че са атакували руското летище Морозовск и
Коментари Харесай

Украйна е ударила руско летище и петролни депа в три области

Украинските военни оповестиха, че са атакували съветското летище Морозовск и редица петролни депа и уреди за предпазване на гориво в три съветски района през нощта, съобщи " Ройтерс ".

При офанзивата е ударен склад за муниции, където съветските сили са съхранявали управляеми авиационни бомби измежду друго съоръжение.

Според боен отчет на украинските сили офанзивата против петролни депа и хранилища за горива и смазочни материали в Белгородска, Курска и Ростовска област  е запалила минимум два петролни резервоара.

В Русия локални управляващи оповестиха, че резервоари в хранилище за предпазване на гориво в Каменски регион на Ростовска област са се запалили вследствие на офанзива с дрон. Областният шеф на Белгород също сподели, че изстреляните от Украйна дронове са предизвикали пожар в хранилище за предпазване на нефт там, като добави, че пожарът е сподавен и няма потърпевши.
 Украинската войска удари съветски склад за оръжия в Курска област
Украинската войска удари съветски склад за оръжия в Курска област

В този район Киев към този момент удари петролни хранилища и електрическа подстанция

" Руската бойна авиация би трябвало да бъде унищожена, където и да се намира, с всички ефикасни средства. Също по този начин е напълно заслужено да се нанасят удари по съветските летища. И ние се нуждаем от това взаимно решение с нашите сътрудници - решение за сигурност ", написа президентът на Украйна Володимир Зеленски в Telegram.

Украинският президент неведнъж е призовавал западните си съдружници за позволение да употребяват оръжията си за далечни офанзиви против Русия, в допълнение към нанасянето на удари по военни цели наоколо до границата.

Зеленски сподели, че чруските сили са употребявали над 600 управляеми авиационни бомби за офанзива над Украйна през последната седмица.

Украйна фрапантно ускори потреблението на дронове с огромен обхват на деяние тази година, с цел да нападна съветски петролни уреди в опит да навреди на обекти, захранващи съветските сили и стопанската система на страната при 29-месечната инвазия на Москва.
 Украйна удари петролно хранилище в Курска област
Украйна удари петролно хранилище в Курска област

Според данни на разузнаването, вследствие на офанзивата е избухнал пожар във противников обект
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР