Украинските военни са успели да унищожат около хиляда танка, над

...
Украинските военни са успели да унищожат около хиляда танка, над
Коментари Харесай

CNN: Украйна унищожи 1000 руски танка

Украинските военни са съумели да унищожат към хиляда танка, над 350 артилерийски установки, съвсем 30 бомбардировача и съвсем 50 хеликоптера от началото на огромната инвазия в Украйна. Това оповестява CNN, базирайки се на думите на върховен представител на Министерството на защитата на Съединени американски щати.

Но даже и с тези загуби, съгласно американски оценки, съветската войска към момента има преимущество пред украинската страна.

" Те вложиха доста в оборудването и персоналния си състав, украинците претърпяха загуби, макар че руснаците също претърпяха загуби. Руснаците имат предимство в качествата, които биха могли да употребяват в борба - предимство във връзка с персонален състав, оръжие и военна техника, за това не би трябвало да се не помни ", сподели представител на Министерството на защитата.

По-рано стана ясно, че Съединени американски щати ще стартират да доставят на Украйна реактивни системи за залпово изстрелване MLRS през идната седмица. Съединените щати афишират доставката на далечни артилерийски системи MLRS и вероятно HIMARS. Такива оръжия би трябвало да доведат до повратна точка във войната.

Превод: GlasNews
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР