Украинските военни са останали почти без боеприпаси от съветската ера,

...
Украинските военни са останали почти без боеприпаси от съветската ера,
Коментари Харесай

CNN: Войната в Украйна достига повратна точка, която ще определи изхода от конфликта

Украинските военни са останали съвсем без муниции от руската епоха, които дават отговор на употребяваните от тях по-стари системи, до момента в който страната моли Запада да изпрати повече тежко въоръжение, а Русия натрупа доста артилерийско преимущество към два стратегически значими града в Източна Украйна, написа CNN .

Западните разследващи и военни чиновници считат, че войната на Русия в Украйна е в сериозен стадий, който може да дефинира дълготрайния излаз на спора, съгласно голям брой източници, осведомени с американското и други западни разследващи служби.

Този основен миг може също да наложи тежко решение за западните държавни управления, които до момента предлагаха поддръжка на Украйна с непрекъснато възходяща цена за личните им стопански системи и национални ресурси от оръжия.

Министърът на защитата на Съединени американски щати Лойд Остин е подготвен да оглави работна група от близо 50 страни, с цел да обсъдят рецесията в сряда, когато Съединени американски щати чакат още известия за пакети с оръжия и съоръжение за Украйна, съгласно върховен чиновник на защитата на Съединени американски щати. Украинските чиновници показаха отчаяние, че тези жизненоважни муниции наподобява доближават до борбата на парче - и показаха опасения, че задължението на Запада може да намалее в решителен миг.
„ Мисля, че сте на път да стигнете до точката, в която едната или другата страна ще бъде сполучлива “, съобщи върховен чиновник на НАТО. „ Или руснаците ще стигнат до Славянск и Краматорск, или украинците ще ги спрат тук. И в случай че украинците съумеят да удържат линията тук, пред лицето на този брой сили, това ще има значение “.

Три евентуални резултата

Западните чиновници наблюдават деликатно три вероятни сюжета, които съгласно тях биха могли да се развият:
Русия може да продължи да реализира победи в двете основни източни провинции. Или бойните линии могат да се втвърдят в патова обстановка, която се проточва с месеци или години, което води до големи жертви и от двете страни и до постепенно разрастваща се рецесия, която ще продължи да източва международната стопанска система.

След това идва минимум евентуалната опция съгласно западните публични лица: Русия може да предефинира своите военни цели, да разгласи, че е постигнала победа и да се опита да измисли мотив за оповестяване на завършек на борбата. Засега този сюжет наподобява не е освен това от пожелателно мислене, споделят източници.
Ако Русия успее да консолидира някои от своите облаги на изток, американските чиновници от ден на ден се опасяват, че съветският президент Владимир Путин в последна сметка може да употребява тази територия като площадка за настъпление по-дълбоко в Украйна.

„ Сигурен съм, че в случай че Украйна не е задоволително мощна, те ще отидат по-далеч “, предизвести украинският президент Володимир Зеленски във вторник в опит да призове Запада да изпрати повече оръжия по-бързо. „ Ние им показахме силата си. И е значимо тази мощ да бъде демонстрирана дружно с нас и от нашите западни сътрудници “.

Западната военна помощ, сподели той, “трябва да пристигна по-бързо ”, в случай че съдружниците на Украйна желаят да спрат териториалните упоритости на Русия.

Западните публични лица като цяло считат, че Русия е в по-благоприятна позиция на изток, основана само на повсеместност. И въпреки всичко „ съветският прогрес не е превдварително решен резултат “, сподели един почитан чиновник на администрацията на Байдън.

Тъй като предните линии на спора се трансфораха във война на безсилие, построена към артилерийски огън напред-назад, и двете страни претърпяха големи жертви и в този момент са изправени пред евентуален дефицит на жива мощ. Твърди се, че Русия също е претърпяла загуби от към една трета от сухопътните си сили и чиновници на американското разузнаване обявиха обществено, че Москва ще се бори да реализира някакви съществени облаги без цялостна готовност, политически рисков ход, който Путин до момента не желае да направи.

Засега бойните дейности са съсредоточени в два града-побратими от противоположните страни на река Северски Донец, Северодонецк и Лисичанск. Украинските бойци са съвсем изцяло обкръжени при Северодонецк.

Въпреки че западните анализатори считат, че Украйна има по-голям късмет да отбрани Лисичанск, който се намира на високо място, към този момент има тревожни признаци, че руснаците се пробват да пресечен линиите за доставка на града, като напредват от югоизток.

„ В доста връзки се взема решение ориста на нашия Донбас “ към тези два града, съобщи Зеленски предходната седмица.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР