Украинските военни продължават операцията на Змийския остров в Черно море,

...
Украинските военни продължават операцията на Змийския остров в Черно море,
Коментари Харесай

Украйна засипа с бомби окупаторите на Змийския остров -

Украинските военни не престават интервенцията на Змийския остров в Черно море, който е подложен на натоварен обстрел. Тази нощ са били нанесени над 10 точни удара по военната база на съветските окупатори там. Това съобщи Наталия Хуменюк, началник на взаимния пресцентър на силите за сигурност и защита в южната част на Украйна.

" Продължаваме интервенцията на Змийския остров ", означи тя.

Според Хуменюк украинските сили са нанесли повече от 10 точни удара по острова тази нощ.

" Уточняваме резултатите от провалите, само че към този момент имаме първото известие - още една зенитно-ракетна система " Панцир-С1 " е била изумена ", посочи тя.

Хуменюк напомни също, че по време на предходните удари по острова е била унищожена радарна станция, което е много съществена загуба за окупаторите на острова. Те изгубиха и два ЗРК " Панцир-С1 ".

" Военната интервенция е планувана за много дълъг интервал от време и за безспорното освобождение на острова от окупаторите ", акцентира Хуменюк.

Змийският остров бе високомерен от руснаците още през първия ден на войната. Защитниците му обаче влязоха в историята на въоръжения спор, откакто пожелаха на настъпващия към базата флагман на съветския Черноморски флот да иде " нахуй ". Нещо, което в последна сметка се случи с крайцера Москва, който бе трансфорат в подводница, откакто го поразиха две украински ракети " Нептун ".
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР