Украинските военни продължават да провеждат настъпателни операции и напредват в

...
Украинските военни продължават да провеждат настъпателни операции и напредват в
Коментари Харесай

Украйна: Руснаците в Бахмут са в оперативно обкръжение

Украинските военни не престават да организират настъпателни интервенции и напредват в посока Бахмут.

Отбранителните сили са заели преобладаващи височини, с помощта на които артилерията към този момент може да доближава до входовете и изходите на Бахмут .

Както изясни в предаването на " Канал 24 " военният специалист, полковник от ВСУ в ресурс, военният пилот-инструктор Роман Свитан, належащо е да се задържи целият този район, с цел да се обвържат запасите на съветските окупационни сили и да се унищожат.

Според специалиста сега украинските военни държат височините в Бахмут, до момента в който низините са оперативно обкръжени - става дума за Клещеевка и квартала Берхивка.

" Да, а самият Бахмут, откакто излезем на височините, попадна в оперативно обграждане, защото артилерията доближава входовете и изходите на Бахмут ", акцентира Свитан.

В същото време военният специалист означи, че има два позитивни аспекта в Донецкото направление. Става дума за опцията за метод по височините към Хорливка и Донецк.

На 10 юли украинският заместник-министър на защитата Анна Маляр съобщи, че от няколко дни украинските военни държат под огнен надзор входовете и изходите на Бахму т, както и придвижването на съветските окупатори към града.
 Кадиров стопира украинското нахлуване край Бахмут със спецназа
Кадиров стопира украинското нахлуване край Бахмут със спецназа " Ахмат "

Спешни ограничения

В същото време представителят на Генералния щаб на ВСУ Андрий Ковальов съобщи, че ВСУ към този момент са деокупирали 24 кв. км в посока Бахмут. Само през миналата седмица те са освободили още 4 квадратни километра територия.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР