Украинските военни превърнаха Черноморския флот на Руската федерация във второстепенна

...
Украинските военни превърнаха Черноморския флот на Руската федерация във второстепенна
Коментари Харесай

Politico: Украйна разгроми Черноморския флот на Русия, безпомощен е

Украинските военни трансфораха Черноморския флот на Руската федерация във второстепенна мощ – ВСУ съумяха да потопят няколко кораба, измежду които и флагмана " Москва ", написа Politico.

В обявата се отбелязва, че при започването на войната против Украйна съветският президент Владимир Путин е разчитал на основания в окупирания Крим Черноморски флот. От корабите се извдършваха дейни обстрели с крилати ракети " Калибър " против  военни и цивилен обекти навътре в страната, като се блокираше достъпът до украинските пристанища. Освен това Москва планираше морски десант в Одеса.

След потопяването на няколко съветски кораба Киев иззе самодейността.

Силно пострада и авиационният полк на Черноморския флот, основан във военновъздушната база Саки в Крим.

Изданието показва, че флотът не е оправдал упованията на Путин и е заел отбранителна позиция в пристанищата или надалеч от крайбрежията, с цел да избегне украинските офанзиви. Сега обстрелите против Украйна от морето се правят от екипажите на подводниците.

От пролетта насам проблемите на Черноморския флот се задълбочиха поради неприятното командване и остарялото съоръжение, и високомерието на руснаците. Военните провали доведоха до оставката на командващия флота адмирал Игор Осипов.

Сега съветският флот е на практика беззащитен, " нищо се случва в продължение на няколко месеца ", отбелязва изданието.

Превод Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР