Украинските военни може да се наложи да се оттеглят към

...
Украинските военни може да се наложи да се оттеглят към
Коментари Харесай

Можело да се наложи украинските сили да се изтеглят от позициите си в Северодонецк

Украинските военни може да се наложи да се отдръпват към " по-силни позиции " в източния град Сиеверодонецк, където се води новата огромна борба от съветската инвазия в Украйна, само че " те няма да се откажат от града ", сподели губернаторът на Луганска област Сефгей Гайдай, представен от Ройтерс.

Украйна чака Русия да ускори бомбардировките си над Северодонецк и да провежда мощна атака, защото Москва концентрира там всичките си старания, сподели по малкия екран Гайдай.

" Борбата към момента продължава и никой няма да се откаже от града, даже в случай че нашите военни би трябвало да се отдръпват на по-силни позиции. Това няма да значи, че някой се отхвърля от града - никой няма да се откаже от нищо. Но е допустимо (те) да бъдат принудени да се изтеглят ", сподели той.

Битката за индустриалния град се обрисува като основна, защото Русия концентрира офанзивната си мощност с вярата да реализира една от декларираните си цели - да превземе изцяло Луганска област от името на проруските сепаратисти.

" Очакваме количеството на обстрелите и бомбардировките на Лисичанск и Северодонецк да се усилят неведнъж, чакаме мощни настъпления в посока Северодонецк и Попасна и опити да се пресече още веднъж река Северски Донец, с цел да се сътвори плацдарм и да се развие в допълнение настъплението ", сподели Гайдай.

Той сподели, че главната цел на Русия през идващите дни е да превземе Северодонецк и изцяло да отреже стратегически значимия път от градовете Бахмут (Артьомовск) и Лисичанск.

" Битките ще бъдат доста яростни и те ще се хвърлят всичко, което имат, с цел да изпълнят тази задача ", сподели той.

Битката за Северодонецк в действителност завърши преди дни. Под надзор на украински военни формирования остава част от промишлената зона на града, само че боевете там ще са къси, притеснява се и представителят на Зеленски Алексей Арестович. Той дефинира дните, които предстоят, като " доста комплицирани за нас " (украинците - бел. ред.).
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР