Войските на Путин попаднаха в засада през нощта в безпрецедентна мисия

...
Украинските военни извършиха дългоочаквано десантиране в Крим в четвъртък в
Коментари Харесай

Украинските военни извършиха дългоочаквано десантиране в Крим в четвъртък в нещо, което изглеждаше като ранен етап на амбициозен опит да се върне Крим от руските сили, казаха украински официални лица.

„Като част от специалната операция е извършено десантиране на персонал на територията на полуострова“, каза представител на Главното разузнавателно управление на Украйна за операцията, добавяйки, че украинските сили са атакували руските войски след десанта. „Целта е постигната, няма загуби сред личния състав. Спецоперацията продължава, не разкриваме всички подробности, има загуби както сред личния състав на противника, така и сред силите и средствата. Информацията за броя на загубите се уточнява."

Главното разузнавателно управление проведе операцията, която се проведе през нощта, в координация с ВМС, добави той.

Наблюдатели съобщиха експлозии и виждане на стълб дим близо до Оленивка в западен Крим в сряда, според съобщения в Telegram.Други са чули експлозии в четвъртък в село Маяк на нос Таханкут, близо до средствата на руската противовъздушна отбрана, според The ​​New Voice of Ukraine.

Нападението е насочено към противокорабните крилати ракети Bastion, според Петро Андрюшченко, съветник на кмета на Мариупол."Забележително. Бреговият противокорабен ракетен комплекс Bastion е ударен в Крим", каза той.

Тайната мисия за изтръгване на Крим от лапите на Путин

Някои местни акаунти в социалните медии съобщиха, че атаките са ударили радарна станция в Крим, използвана за предоставяне на информация за насочване на руски противовъздушни ракети, като ракетната система С-400 Служител на украинското разузнаване потвърди пред RBC, че Украйна е ударила руски военни обекти в Крим, като е повредила батарея за противоракетна отбрана С-400 в региона.

Украинските служители са непреклонни в продължение на месеци, че Киев ще се опита да си върне Крим от Русия, която незаконно анексира украинския полуостров през 2014 г. и оттогава го окупира. Миналата година висшият украински служител, отговарящ за Крим, Тамила Ташева, каза в интервю за The Daily Beast, че деокупацията на Крим от руските нашественици вероятно ще включва военен компонент. Мащабната операция предполага, че Киев е готов да предприеме по-решителни действия на полуострова.

Украйна е насочена сериозно към Крим от седмици насам. През юли украински дронове удариха склад за боеприпаси в региона и ключов мост Керч, който свързва Крим с Русия.

Полуостровът отдавна е важен за руския президент Владимир Путин, както защото той е гледал да завземе територията като ключова за неговата легитимност в Русия и защото се превърна в ключов логистичен център за Москва като стартова площадка за водене на война в Украйна.

Преди това Русия отвърна на атаките срещу руски военни единици в Крим с засилени атаки срещу украинска инфраструктура.

Някои високопоставени служители на САЩ разглеждат усилията за връщане на Крим от Русия като ядрена червена линия за Путин, както The Daily Beast съобщи. Западни служители призоваха Киев да преразгледа целта си.

Но висшият украински служител, отговарящ за Крим, каза пред The ​​Daily Beast по-рано тази година, че част от тази съпротива е започнала да се стопява през последните месеци.

„Последен съкрушителен удар“: хората на Путин се борят за страховития блиц в Крим

Министърът на отбраната на Украйна Олексий Резников каза, че Киев ще продължи да преследва Крим, за да изведе руски активи, помагайки им да поддържат войната усилия в Украйна.

„Всички тези цели са официални цели, защото това ще намали капацитета им да се бият срещу нас (и) ще помогне за спасяването на живота на украинците“, каза той в интервю за CNN.< /p>

И въпреки че контранастъплението, което Украйна води срещу руските сили, върви по-бавно от очакваното, според някои доклади украинските официални лица все още са насочени към Крим.

Украински официални лица предупредиха в четвъртък, че Украйна е готова да навлезе в Крим.

„В момента можем да нанесем удари по всяка част от временно окупирания Крим. Можем да достигнем врага абсолютно във всяка точка“, каза началникът на отдела за разузнаване на отбраната на Украйна Кирило Буданов, според РБК. „Тези, които са правили глупости, по-добре да си тръгнат. А тези, които чакат, трябва да се подготвят и да направят всичко възможно, за да помогнат на разузнавателните агенции и по-нататък, когато войските тръгнат открито.“

Прочетете повече в The Daily Beast.

Вземете най-големите новини и скандали на Daily Beast доставени направо във вашата пощенска кутия. Регистрирайте се сега.

Бъдете информирани и получете неограничен достъп до несравнимите отчети на Daily Beast. Абонирайте се сега.

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР