Украинските власти заявиха, че са открили телата на 410 цивилни

...
Украинските власти заявиха, че са открили телата на 410 цивилни
Коментари Харесай

Украйна: 410 тела са открити в Буча. Maxar публикува снимки на масов гроб в града

Украинските управляващи обявиха, че са разкрили телата на 410 цивилни към Киев след изтеглянето на съветските войски в Буча. Русия поддържа тезата, че това е провокация от страна на Украйна и утвърждава, че нейните войски са напуснали Буча още на 31 март, а фотосите стават обществени едвам на 3 април. Така Русия отхвърля опцията да е виновна са убийствата.

Междувременно американската частна сателитна компания Maxar разгласява сателитна фотография на Буча от 31 март. Maxar отбелязва, че на фрагменти от църквата от 10 март се виждат следи от изкопни работи.

Изображението демонстрира църквата " Свети Андрей и всички светии " в Буча, а на фотографията се виждат ров с дължина към 15 метра. По-рано украинските канали Telegram оповестиха, че на територията на една от църквите в Буча е открит " всеобщ гроб ".

След появяването на фотоси през вчерашния ден от окупирания от съветските войски град и информация какво се е случвало в продължение на месец там, както и в Ирпен, сред Русия и Украйна се развихря нов спор за това кой е отговорен за ужасяващите закононарушения по отношение на цивилни жители.

Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън назова потресаващи фотосите на убити цивилни.



" Трябва да се понесе отговорност ", сподели той в изявление за Си Ен Ен. " Но мисля, че най-важното нещо е да не останем безмълвни за това. Не можем да приемем това нещо за обикновено. Това е действителността за ставащото всеки ден, до момента в който жестокостите на Русия против Украйна не престават ", добави Блинкън. Той заобиколи въпрос дали Съединени американски щати считат, че съветските сили са направили геноцид.

Председателят на Европейския съвет Шарл Мишел упрекна Русия за зверствата, осъществени в киевското предградие Буча, съобщи ДПА.

" Шокиран съм от ужасяващите фотоси на зверствата, осъществени от съветската войска в освободената Киевска област ", написа той в " Туитър ". Белгийският политик даде обещание Европейски Съюз да помогне за събиране на доказателства, тъй че отговорните да бъдат изправени пред интернационалните съдилища. Той сподели още, че блокът на 27-те ще наложи още наказания на Русия.

Снимки: УНИАН

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР