Украинските власти се опитват да въвлекат още по-дълбоко САЩ и

...
Украинските власти се опитват да въвлекат още по-дълбоко САЩ и
Коментари Харесай

Лавров: Украйна се опитва да предизвика сблъсък между НАТО и Русия

Украинските управляващи се пробват да въвлекат още по-дълбоко Съединени американски щати и останалите страни членки на НАТО в спора в Украйна, разчитайки на преден конфликт сред тях и Русия. Това сподели в изявление за ТАСС съветският външен министър Сергей Лавров.

" Нека си напомним провокацията с рухването на украинска ракета на Противовъздушна отбрана на територията на Полша, която  Зеленски лъжливо се пробва да изкара съветска ", означи министърът. " Добре, че на Вашингтон и Брюксел тогава им стигна мозъка да не се поддадат на тази измама. Но случаят сподели, че Киев няма да се спре пред нищо ", уточни Лавров.

Падането на украинската ракета стана по време на нескончаем съветски обстрел над украинската територия.

Руският външен министър съобщи, че политиката на Запада, ориентирана към тотално въздържане на Русия, е извънредно рискова, тъй като носи риск от директен боен конфликт сред нуклеарни страни. По думите му, Западът непрекъснато тиражира " спекулации за това, че Русия сякаш всеки миг може да употребява нуклеарно оръжие против Украйна ".

Тези " спекулации " са провокирани от изказванията на високопоставени представители на Москва. При оповестяването на частичната готовност Путин разгласи, че съветската войска е подготвена да употребява всички свои средства, с цел да отбрани територията си (включително четирите окупирани украински земи) и категорично акцентира, че не блъфира.

Лавров добави, че в една нуклеарна война не може да има спечелили, " и тя в никакъв случай не трябва да бъде започвана ".

" Нашите оферти за демилитаризация и денацификация на териториите, следени от Киев, за унищожаване на заканите за Русия, които произлизат от там, в това число за новите ни територии, са добре известни на врага ", сподели той. " Въпросът е явен: От ваш личен интерес е да ги извършите. Иначе казусът ще бъде позволен от съветската войска ", заключи съветският министър.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР