Украинските власти се опитват да въвлекат още по-дълбоко САЩ и

...
Украинските власти се опитват да въвлекат още по-дълбоко САЩ и
Коментари Харесай

Лавров: Киев се опитва да въвлече САЩ във войната, разчитайки на челен сблъсък Русия-НАТО

Украинските управляващи се пробват да въвлекат още по-дълбоко Съединени американски щати и останалите страни членки на НАТО в спора в Украйна, разчитайки на преден конфликт сред тях и Русия. Това сподели в изявление за ТАСС съветският външен министър Сергей Лавров, представен от Българска телеграфна агенция.

" Нека си спомним провокацията с рухването на украинска ракета на Противовъздушна отбрана на територията на Полша, която (президентът на Украйна Володимир) Зеленски лъжливо се пробва да изкара съветска ", означи министърът.

" Добре, че на Вашингтон и Брюксел тогава им стигна мозъка да не се поддадат на тази измама. Но случаят сподели, че Киев няма да се спре пред нищо ", уточни Лавров.

Политиката на Запада, ориентирана към тотално въздържане на Русия, е извънредно рискова, тъй като носи риск от директен боен конфликт сред нуклеарни страни, сподели още съветският външен министър.

По думите му, Западът непрекъснато тиражира " спекулации за това, че Русия сякаш всеки миг може да употребява нуклеарно оръжие против Украйна ".

Министърът добави, че Москва още веднъж повтаря, че в една нуклеарна война не може да има спечелили, " и тя в никакъв случай не трябва да бъде започвана ".

" Нашите оферти за демилитаризация и денацификация на териториите, следени от Киев, за унищожаване на заканите за Русия, които произлизат от там, в това число за новите ни територии, са добре известни на врага ", сподели Лавров.

" Въпросът е явен: От ваш личен интерес е да ги извършите. Иначе казусът ще бъде позволен от съветската войска ", заключи съветският външен министър.

Междувременно генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг чака Швеция и Финландия да се причислят публично към пакта през идната година, сподели самият той в изявление за ДПА, в което направи равносметка на миналата година.

Столтенберг обаче не бе в положение да каже по кое време тъкмо ще стане това. Въпреки това той сподели, че е " безусловно уверен, че процесът на ратификация ще бъде финализиран навреме ".

Генералният секретар на пакта даде ясно да се разбере, че не чака Турция да блокира приемането на двете скандинавски страни и в НАТО още дълго време.

Анкара към този момент отхвърля да ратифицира по този начин наречените присъединителни протоколи, което да открие пътя на Швеция и Финландия за участие в пакта.

Турските управляващи оправдават позицията си с хипотетична поддръжка от страна на двете страни за " терористични организации " като неразрешената в Турция Кюрдска работническа партия (ПКК).
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР