Украинските власти съобщиха днес за нови експлозии в няколко града

...
Украинските власти съобщиха днес за нови експлозии в няколко града
Коментари Харесай

Нови ракетни удари спряха водата в Киев и тока в Харков

Украинските управляващи оповестиха през днешния ден за нови детонации в няколко града и споделят, че Русия е подхванала ново масирано ракетно нахлуване против енергийните уреди и инфраструктура, съобщи Българска телеграфна агенция, базирайки се на Асошиейтед прес.

Местните управляващи оповестиха за детонации в столицата Киев, в южния град Кривой рог и североизточния Харков, както и към Одеса и Виницка област.

Харков, северната Сумска област, град Полтава и елементи от Киев са останали без електричество.

Водоснабдяването в столицата бе прекратено от новите офанзиви през днешния ден, метрото бе спряно, а метростанциите се употребяват за бомбоубежища.

По-рано управляващите предизвестиха със сирени за паника жителите из цялата страна за идни опустошителни удари.

Железопътният оператор на Украйна оповестява, че някои жп линии също са останали без зареждане.

Заместник-ръководителят на президентската канцелария Кирило Тимошенко сподели, че жилищна постройка в Кривой рог е била ударена и че хората там може да са в капан под руините, заяви Ройтерс. Двама души са починали, съобщи Франс прес.

Губернаторът на Киевска област Олексий Кулеба сподели, че Русия насочва " масирани офанзиви " против Украйна. Още не са ясни вредите и липсват детайлности каква тъкмо сериозна инфраструктура е наранена.

Осем души починаха и над 20 пострадаха в постройка, улучена при украински обстрел на селището Лантратовка в по този начин наречената Луганската национална република (ЛНР), съобщи ТАСС, като се базира на незабавните служби. Мястото се разчиства от екипи на оперативните служби, защото под руините може да има още хора.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР