Украинските власти съобщиха, че 9 души са загинали и 57

...
Украинските власти съобщиха, че 9 души са загинали и 57
Коментари Харесай

Украинските власти: 9 души загинаха при руски въздушен удар в град Яворов

Украинските управляващи оповестиха, че 9 души са починали и 57 са ранени при съветски въздушен удар в град Яворов, Лвовска област.

Това е покрай Полша, която одобри множеството от бежанците от Украйна след съветското навлизане. Общият им брой е близо 2 милиона и 600 хиляди. В 18-ия ден на нашествието съветската войска от ден на ден се приближава до столицата Киев.

Днес област Лвов беше подложена на въздушна офанзива, оповестиха от районното военно ръководство. При смъртоносното нахлуване са изстреляни към 30 ракети. Базата в Яворов е една от най-големите в страната, на 25 километра от границата с Полша. Там се организират множеството учения на Украйна със страни от НАТО.

Атакувано е било и летище в Ивано-Франковск.

Руските сили напредват към Киев, където войска и доброволци се готвят да отбраняват столицата си улица по улица. Украинската страна твърди, че руснаците са траяли да бомбардират обсадения южен град Мариупол, изправен пред филантропична злополука.

Вчера през зелените коридори са били евакуирани над 12 хиляди души, заяви президентът Зеленски, като съобщи, че руснаците нямат силата и духа да завладеят Украйна, разчитат единствено на принуждение, гнет и оръжия.

Според Зеленски Кремъл трансформира съветската страна в аналог на сепаратистките републики Донецк и Луганск, т.е. в изолирана от света зона.

Премиерът Денис Шмигал съобщи, че в Украйна са обезпечени главните артикули за идните месеци. От началото на март страната е получила над 40 хиляди тона филантропични помощи.

Американският президент Джо Байдън утвърди спомагателни 200 милиона $ за оръжие и различен тип помощ за Украйна, разгласи Белият дом. Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг съобщи, че Русия може да се опита да употребява химически оръжия след обвиняванията в този дух, които самата тя насочи към Украйна. Той добави, че макар куража, с който се съпротивляват украинците, идните дни евентуално ще има още по-големи компликации.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР