Украинските власти са претърсили ски курорт в Карпатите, принадлежащ на

...
Украинските власти са претърсили ски курорт в Карпатите, принадлежащ на
Коментари Харесай

Обискират ски курорт на украински олигарх, близък до Зеленски

Украинските управляващи са претърсили ски курорт в Карпатите, принадлежащ на милиардера Игор Коломойски, като част от следствие за корупция, оповестяват медиите, съобщи ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

Разследващите са иззели документи по отношение на многомилионен корупционен скандал, в който е забъркана петролната и газовата компания " Укрнафта ", заяви новинарският уебсайт zn.ua, базирайки се на източници от Националното антикорупционно бюро на Украйна.
Коломойски, който е дълготраен покровител на президента Володимир Зеленски, съобщи, че " не е чувал нищо " за обиска на ски курорта му.

В информацията се споделя, че казусът се отнася до хипотетичното нелегално заграбване на парцели на " Укрнафта " на стойност над 300 млн. евро.

Миналата седмица следователите започнаха инспекции против няколко от висшите мениджъри на " Укрнафта ". Коломойски, съсобственик на компанията, към момента не се счита за обвинен.
Коломойски е един от най-противоречивите украински олигарси, който в миналото е имал най-голямата банка в страната, с чийто ефирен канал Зеленски е имал контракт като артист преди стремителното му издигане до президентския пост през 2019 година

Връзката на Коломойски с президента е окачествена от някои критици в украинските медии като такава на кукловод, макар че Зеленски одобри няколко закона, ориентирани към понижаване на въздействието на олигарсите в страната, които накърниха ползите на Коломойски.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР