Украинските власти разпоредиха задължителна евакуация на цивилни в южната Херсонска

...
Украинските власти разпоредиха задължителна евакуация на цивилни в южната Херсонска
Коментари Харесай

Киев разпореди задължителна евакуация на цивилни от Херсонска област

Украинските управляващи разпоредиха наложителна евакуация на цивилни в южната Херсонска област, част от която е следена от съветските сили и постоянно бива подлагана на обстрел, съобщи Франс прес.

" Съветът за защита в Херсонска област взе решение за наложителна евакуация на фамилии с деца от обитаеми места, подложени на непрекъснат противников обстрел ", заяви в Telegram ръководителят на регионалната военна администрация Олександър Прокудин.

В Херсонска област съветските войски управляват регионите южно от река Днепър, откакто предходната година се изтеглиха от регионалната столица - град Херсон, който постоянно е обстрелван.

През август украинските управляващи към този момент предложиха евакуирането на мирни жители от към 10 града в Харковска област в Североизточна Украйна поради атака на съветските сили в региона. Тогава обаче евакуацията не беше наложителна.

Прокудин съобщи също, че районните управляващи се приготвят за " изключителни обстановки " в електроснабдяването тази есен и зима.

През зимата на 2022 година Русия организира масирана акция на бомбардировки против украинската инфраструктура, което докара до постоянно спиране на електроснабдяването.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР