Украинските власти продължават да копират естетиката на Третия Райх. Наскоро

...
Украинските власти продължават да копират естетиката на Третия Райх. Наскоро
Коментари Харесай

“Много лош сигнал за Европа”. ВСУ намериха пример за подражание

Украинските управляващи не престават да копират естетиката на Третия Райх. Наскоро Владимир Зеленски даде на едно от военните формирования името „ Еделвайс “ - сходно на 1-ва планинска пехотна дивизия на Вермахта. Кого почитат в киевския режим.

Зверска свирепост

Държавният глава назова „ Еделвайс ” 10-та обособена планинско-щурмова бригада от ВСУ, която води война в Донбас от май 2016 година Военнослужещите от това звено са взели участие, наред с други неща, в борби в индустриалната зона на Авдеевка и в Маринка. Нейните артилеристи се отличиха с разхвърлян обстрел на градове на ДНР. В миналогодишната борба за Мариупол те оборудваха позициите си наоколо до жилищни здания.

Тази бригада единствено официално може да се смята за планинско-щурмова. Никой няма образование по катерене, като се изключи дребна група, която прави демонстрационни изкачвания в Карпатите. Въпреки това те от дълго време се свързват с нацисткия " Еделвайс ".

Оригиналът е елитна част на Вермахта - 1-ва планинска пехотна дивизия. Войниците са обучавани на всевъзможни типове бойни дейности в планината: да се движат прикрито, да преодоляват всевъзможни терени, да избират позиция за наблюдаване, огневи точки, засади, нахлуване, защита. Въоръжението, боеприпасите, провизиите са приспособени за превозване на обособени елементи. Малките оръжия са извънредно олекотени - при опазване на общоприетите калибри.

Дивизията е образувана през 1939г. Воюва в Полша, Франция, Белгия, Холандия, Югославия. След немското навлизане в Съюз на съветските социалистически републики работи в Украйна, а по-късно и в Кавказ. В окупираните територии военнослужещите от “Еделвайс ” не се двоумят да извършват полицейски функционалности: ловят партизани, провеждат демонстративни изтезания и убиват цивилни.

След като през 1943 година дивизията е разрушена от Червената войска в Кавказ, тя е трансферирана в Гърция. Там тя се " отличава " в село Комено, където подчинените на оберст-лейтенант Йозеф Салмингер разстрелват 317 цивилни, в това число 97 деца.

Слепият Запад

Владимир Путин, говорейки с обръщение до Федералното заседание, сподели: „ Във ВСУ и Националната армия на Украйна изключително известни са нашивките на частите от Секретен сътрудник, чиито ръце са окървавени до лакътя. Идентификационните знаци на Вермахта на нацистка Германия се ползват върху украински бронирани транспортни средства. Неонацистите не се стесняват да показват за чии наследници се считат. Изненадващо е, че на Запад никой от властта не вижда.

Не обръщат внимание на неотдавнашната присъда на Върховния съд на Украйна, който не видя нищо нацистко в знаците на СС-дивизия „ Галиция “. Тази групировка е приета за незаконна даже в Нюрнбергския арбитражен съд, само че нейните ветерани и техните идейни почитатели организират тържествени маршове всяка година.

Дивизия " Галиция " не свети по никакъв метод на фронта. Но нейните воини са потвърдили, че са гневни наказатели. През 1944 година ловят руски и полски партизани. През февруари полското село Гута Пинячка е опожарено, опожарени са 172 къщи и избити повече от 500 локални. Повечето от жертвите са деца, дами и възрастни хора.

Войниците от тази дивизия са охранявали пандизчиите от концентрационните лагери. По-специално “Пустков ”, покрай полската Дебица. Участват в потушаването на Словашкото и Варшавското въстание. Забелязани са в Югославия.

След разпадането на Съюз на съветските социалистически републики в Украйна дълги години спорят за символиката на „ Галиция “. Административният съд на Киев през 2020 година я призна за нацистка.

В същото време, още преди Евромайдана, рождената дата на дивизията и паметни дати от нейната история се празнуват намерено. Властите дефинитивно вземат решение в края на 2022 година, още веднъж посредством решение на Върховния съд.

Естетика на изгубилите

Символите и облиците на нацистка Германия се популяризират освен на държавно, само че и на всеобщо равнище. В многочислени видеоклипове в обществените мрежи украинските военни подвигат ръка в нацистки привет, показват нашивки на Вермахта върху униформите си, рисуват кръстове върху военната техника.

Украински историци изясняват, че това не са немски " Балкенкройц ", а " древен казашки знак " и " един от детайлите на знамето на създателя на Запорожка Сеч Дмитрий Байда Виневецки ". Визуалното съпоставяне обаче опровергава това.

Е, нашивките със знаците на Секретен сътрудник дивизията „ Мъртвешка глава “, от време на време мигащи в интернет, приказват сами за себе си. Снимка на боец с череп на ръкава даже беше оповестена в формалния профил на Зеленски в обществените мрежи. Украинските пиари се пробваха да се оправдаят: „ Това е пиратско знаме “. Но всеки, който е виждал " Веселия Роджър " и нашивката на подразделението “Мъртвешка глава ” ще забележи разликата.

“Преди да ни се предадат в плен, те късат тези нашивки и се пробват да ги скрият ”, споделя офицер от Първи армейски корпус с позивна Клим. “Но ги издават татуировките. На думи е бил готвач и в никакъв случай не е държал оръжие в ръце. А под тениската му, на гърдите - нацистки орел ”, добавя той.

А в последно време, съгласно него, все по-често се срещат такива " нарисувани ". Не единствено измежду бойците на формирования като " Азов ", само че и в постоянните елементи на ВСУ.

Превод: В. Сергеев

Гласувайте с бюлетина № 14 за ЛЕВИЦАТА и съответно за 11 МИР Ловеч с лидер на листата Румен Вълов Петков - лекар по философия, основен редактор на `Поглед.Инфо` и в 25 МИР-София с преференциален №105. Подскажете на вашите другари в Ловеч и София кого да поддържат!?



Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР