Украинските власти призоваха Запада да покаже бдителност и твърдост в

...
Украинските власти призоваха Запада да покаже бдителност и твърдост в
Коментари Харесай

Киев призова Запада да прояви твърдост в преговорите с Русия

Украинските управляващи приканиха Запада да покаже зоркост и неотстъпчивост в договарянията с Русия, която е упреквана, че струпва войски на границата като подготовка за настъпление, съобщи Франс прес.
Всичко по тематиката: Напрежението НАТО-Русия 125
Москва отхвърля да има такива планове, само че желае гаранции за сигурността си, в това число да се изключи опцията за приемане на Украйна в НАТО. Тази седмица Съединени американски щати отхвърлиха настояването в писмен отговор, само че опцията за дипломатическо решение остава открита.

В телефонен диалог с френския външен министър Жан-Ив Льо Дриан в събота украинският му сътрудник Дмитро Кулеба акцентира " нуждата от зоркост и неотстъпчивост в контактите с Русия ", се споделя в изказване на неговото министерство. Освен това Кулеба е изискал да се работи за политическо и дипломатическо решение на свързаната с неговата страна рецесия сред Русия и Запада.

Според Киев двамата министри са подчертали върху смисъла на " въздържането от ограничения, които може да подхранят паника " в украинското общество и да изложат на риск финансовата непоклатимост на страната, която е една от най-бедните в Европа.

Освен това Кулеба благодарил на Франция, че не изтегля фамилиите на своите дипломати в Украйна, за разлика от голям брой други страни, в това число Съединени американски щати. Киев дефинира това решение като преждевременно, напомня Българска телеграфна агенция.
Всичко по тематиката: Напрежението НАТО-Русия 125  Обвиниха Русия, че тласка Европа към Обвиниха Русия, че тласка Европа към " ръба на войната "  Франция възнамерява да разположи стотици свои бойци в Румъния Франция възнамерява да разположи стотици свои бойци в Румъния  Томислав Дончев: Не се държим като член на НАТО Томислав Дончев: Не се държим като член на НАТО
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР