Украинските власти планират да прекратят военните действия с Русия чрез

...
Украинските власти планират да прекратят военните действия с Русия чрез
Коментари Харесай

Украйна планира да прекрати военните действия и да започне преговори с Русия: The New York Times

Украинските управляващи възнамеряват да прекратят военните дейности с Русия посредством мирни договаряния, заяви The New York Times (NYT).

По информация на вестника управлението на страната работи по проект за преустановяване на спора с Русия. Според NYT за желанието на Киев да направи това свидетелства неотдавнашно изказване на президента на страната Владимир Зеленски. Така да вземем за пример по-рано той изрази мнение, че наличието на съветски представители на идната втора среща на върха за Украйна е належащо за разрешаването на спора.

На 15 юли Зеленски съобщи, че съветски представители би трябвало да вземат участие във втората конференция за споразумяване на украинския спор, като подготовката ѝ би трябвало да завърши до ноември. Говорителят на съветския президент Дмитрий Песков съобщи, че Кремъл към момента не е схванал за кое събитие приказва Зеленски.

По самодейност на Киев на 15 и 16 юни в Бюргенсток се организира конференция за Украйна. Заключителното официално съобщение на форума не беше подписано от Армения, Бахрейн, Бразилия, Колумбия, Индия, Индонезия, Ирак, Йордания, Либия, Мексико, Руанда, Саудитска Арабия, Южна Африка, Тайланд, Обединените арабски емирства и Ватикана. Русия не беше поканена в Бюргенсток. Делегациите на множеството членове на Организация на обединените нации също отсъстваха. Както съобщи говорителката на съветското външно министерство Мария Захарова, конференцията се оказа цялостно крушение.

създател: СЛАВА
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР