Украинските власти казаха, че около 15 000 жители на Мариупол

...
Украинските власти казаха, че около 15 000 жители на Мариупол
Коментари Харесай

Украйна: 15 000 жители на Мариупол са били депортирани в Русия

Украинските управляващи споделиха, че към 15 000 поданици на Мариупол са били „ незаконно депортирани “ в Русия, откогато съветските въоръжени сили превзеха елементи от обсадения от тях пристанищен град на брега на Азовско море, съобщи Ройтерс.
Цивилните, които са блокирани в южния украински град, чието население преди началото на войната беше към 400 000 души, се намират в обезверено състояние и нямат достъп до храна, питейна вода и отопление, предизвестява Киев.
Местните управляващи настояват, че хиляди поданици на Мариупол са отведени принудително през границата в Русия, само че не предоставиха по-детайлна информация.
Руски осведомителни организации оповестиха, че през последните дни в Русия са пристигнали рейсове с няколкостотин души, които Москва дефинира като „ бежанци от Мариупол “.
„ Жители на мариуполския регион „ Ляв бряг “ са прехвърляни всеобщо в Русия. Общо към 15 000 поданици на града са били незаконно депортирани “, съобщи през днешния ден градският съвет на Мариупол.
Русия отхвърля обвиняванията, че нападна цивилни в Украйна, а президентът Владимир Путин дефинира дейностите на съветските войски като "специалната военна интервенция ", която има за цел "денацификацията " на Украйна, напомня Ройтерс.
Украйна и Западът от своя страна споделят, че Путин е почнал непровокирана война.
Украинските управляващи не престават напъните си да се спогодят с Русия за отваряне на безвреден кулоар до Мариупол, съобщи на брифинг вицепремиерката Ирина Верешчук.
Украйна и Русия си насочат взаимни обвинявания за неуспеха да бъде реализирано съглашение по този въпрос, отбелязва Ройтерс.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР