Украинските власти и проруските сепаратисти в източната част на страната

...
Украинските власти и проруските сепаратисти в източната част на страната
Коментари Харесай

Взаимни обвинения за обстрели в Луганска област между украинските власти и сепаратистите

Украинските управляващи и проруските сепаратисти в източната част на страната си насочиха през днешния ден взаимни обвинявания за обстрел в Луганска област.

Губернаторът на района Серхий Гайдай заяви, че жилищни региони в град Лисичанск са били обстрелвани с тежка артилерия тази заран , съобщи Ройтерс. " Много здания се срутиха ", написа Гайдай в Telegram. Той добави, че избавителни екипи търсят хора под отломките.

При обстрела има убити и ранени. Броят им се прецизира, споделиха във Фейсбук украинските военни управляващи в Луганска област, съобщи организация Укринформ.

Проруските сепаратисти от така наречен Луганска национална република оповестиха за обстрел на град Луганск от страна на украинската войска с ракета " Точка-У " рано тази заран. Няма потърпевши хора и нанесени материални вреди, написа в обявата в Telegram, представена от ТАСС.

Сепаратистите от така наречен Донецка национална република на собствен ред споделиха, че украинската войска е обстрелвала Донецк с едрокалибрена артилерия . " Информацията за потърпевши се прецизира ", добави представител на бунтовниците, представен от ТАСС.

След мирните договаряния с Украйна през вчерашния ден в Истанбул Русия даде обещание да понижи своята " военна активност " в Украйна в региона на столицата Киев и северния град Чернигов . В петък тя обаче сподели, че източният район Донбас ще бъде приоритет на нейната " специфична военна интервенция " в прилежащата страна.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР