Украинските въоръжени сили във вторник предупредиха, че руските власти може

...
Украинските въоръжени сили във вторник предупредиха, че руските власти може
Коментари Харесай

Киев очаква руска провокация в Запорожката АЕЦ

Украинските въоръжени сили във вторник предизвестиха, че съветските управляващи може да приготвят провокация в Запорожката атомна електроцентрала (ЗАЕЦ).

Това заяви пресслужбата на украинските въоръжени сили във Фейсбук, представена от " Укринформ ".

" Въоръжените сили на Украйна публично оповестяват, че в близко бъдеще може да бъде готова провокация на територията на Запорожката атомна електроцентрала, която е окупирана от съветски терористи от 4 март 2022 година ", се споделя в отчета.

Според оперативни данни във вторник съветски представители са сложили непознати предмети, сходни на взривни устройства, върху външния покрив на трети и четвърти енергоблок на станцията.

Според украинските въоръжени сили детонацията на сходни устройства не би трябвало да повреди силовите блокове, само че може да сътвори картина, че те са обстрелвани от Украйна, а съветските медии и канали в Telegram към този момент популяризират дезинформация за това.

" Въоръжените сили на Украйна не нарушават нормите на интернационалното филантропично право, следят и управляват обстановката и са подготвени да работят при всевъзможни условия. Всякакви противников провокации няма да дадат резултат ", се споделя в отчета.
 Русия предизвестява за случай под подправен байрак в Запорожката АЕЦ
Русия предизвестява за случай под подправен байрак в Запорожката АЕЦ

Според Ренат Карчаа по този начин Западът ще се включи във войната

Припомняме, че също във вторник  Русия предизвести за случай под подправен байрак в ЗАЕЦ. 

Западът разчита на това украинската страна да провежда случай под подправен байрак в Запорожката атомна електроцентрала. Целта би била това да му даде правно съображение да се намеси директно в спора.

Това сподели съветникът на генералния шеф на концерна " Росенергоатом " Ренат Карчаа пред телевизионният канал " Россия-24 ".

Според него, страните подкрепящи Киев, отпред със Съединени американски щати целят да изкарат Русия като подготвена да прави нуклеарен тероризъм. По този метод те могат да хвърлят виновността върху Москва за евентуални злополуки в атомна електроцентрала, които в действителност не са нейно дело.

" Вече не е задоволително за тях да навредят на репутацията на Русия ", настоя той.

Карчаа сподели, че Русия подхваща всеобхватни ограничения за гарантиране на сигурността в оборудването и близкия регион " в границите на властта на Русия ".

Припомняме, че запорожката АЕЦ е най-голямата атомна електроцентрала в Европа.

Руските сили поеха контрола над оборудването в края на февруари 2022 година
 Путин може и да взриви Запорожката АЕЦ, предизвестява Times
Путин може и да взриви Запорожката АЕЦ, предизвестява Times

НАТО би трябвало уверено да предизвести Москва

Руският президент Владимир Путин може да подреди взривяването на Запорожката атомна електроцентрала, с цел да укрепи разтърсените си позиции, писа ден по-рано Times в публицистична публикация. Резюме на публикацията даде съветската редакция на BBC.

Times счита, че за Путин, като властнически управленец, е значимо да резервира облика си в очите на своите поддръжници.

Самото започване на войната английският вестник назовава " голяма стратегическа неточност ", а и прави намек, че неотдавнашният опит за протест може да подтикне Путин да предприеме някои радикални стъпки.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР