Украинските въоръжени сили успяха да спрат руската офанзива в посока

...
Украинските въоръжени сили успяха да спрат руската офанзива в посока
Коментари Харесай

Украйна напредва на юг, спира руската атака на изток

Украинските въоръжени сили съумяха да спрат съветската атака в посока на градовете Купянск и Лиман в източната част на страната и не престават да напредват на юг, заяви заместник-министърът на защитата Анна Маляр .Тя съобщи, че макар жестоките борби в региона, украинските бойци са отблъснали врага.

Украйна сега се намира в ранните стадии на своята контраатака. Досега тя оповестява, че е превзела осем села, което съставлява първите обилни триумфи на полето за последните седем месеца.

Въпреки това, Русия към момента управлява елементи от източна и южна Украйна , а украинските сили не са достигнали главните отбранителни линии, които Русия е имала време да приготви през месеците. Маляр уточни, че следва главният удар и някои от запасите ще бъдат задействани по-късно.

Тя означи, че съветските сили към момента се стремят да управляват цялата Донецка и Луганска област в източната част на Украйна. Въпреки забавянето от минните полета, военната интервенция на Украйна на юг продължава съгласно проекта.

Маляр увери, че украинските сили последователно напредват, закрепвайки се на границата, макар че напредъкът е еволюционен. Тя уточни, че военните отчети и позиции демонстрират, че се движат съгласно проекта и че не би трябвало да се чака бърза атака.

И двете страни настояват, че съперникът е претърпял съществени загуби, откогато Украйна стартира контраофанзивата, само че Москва не е признала последните военни триумфи на Украйна.
 Зеленски: Всички типове взаимозависимост на Украйна от Русия, в това число духовната взаимозависимост, ще бъдат унищожени
Зеленски: Всички типове взаимозависимост на Украйна от Русия, в това число духовната взаимозависимост, ще бъдат унищожени

Според него не може да има духовни връзки с " терористична страна "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР