Украинските въоръжени сили са установили контрол в осем селища в

...
Украинските въоръжени сили са установили контрол в осем селища в
Коментари Харесай

`Силите на Киев са си върнали 8 селища в Южна Украйна, Русия съобщи за обстрел с ранени в Белгородска област

Украинските въоръжени сили са открили надзор в осем селища в хода на настъпателните интервенции по посока на Бердянск и Мелитопол през последните две седмици, заяви украинският заместник-министър на защитата Хана Маляр.

Хана Маляр посочи, че са били възвърнати територии с повърхност над 100 квадратни километра. Сред посочените от нея селища е Пятихатки в Запорожка област, за което към този момент имаше известие за оттегляне и от съветска страна.

Междувременно в сводката на английското министерство на защитата се показва, че Русия евентуално е почнала да пренасочва елементи от групировката на съветските сили „ Днепър “ за укрепване на секторите от фронта в Запорожка област и към Бахмут. Отбелязва се, че тези дейности са разумни, защото надали може да се чака огромна украинска офанзива през река Днепър след рухването на язовирната стена на Каховската Водноелектрическа централа и последвалите наводнения.

Седем цивилни, измежду които и едно дете, са били ранени при украински обстрел против град Валуйки в съветската Белгородска област тази нощ, заяви регионалният шеф Вячеслав Гладков. Нанесени са вреди на няколко жилищни блока и обособени къщи. Две селища са били обстрелвани и в Курска област, само че няма потърпевши.
Източник: front.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР