Украинските въоръжени сили сa планирали да ударят Москва на годишнината

...
Украинските въоръжени сили сa планирали да ударят Москва на годишнината
Коментари Харесай

Washington Post: Украйна щяла да удари Москва на годишнината от началото на войната

Украинските въоръжени сили сa възнамерявали да ударят Москва на годишнината от началото на войната, 24 февруари 2023 година, само че не са го създали по гледище на Вашингтон , съгласно американския вестник Washington Post, базирайки се на изтекли документи от Пентагона.

Ръководителят на Главното ръководство на разузнаването (ГУР) на Министерството на защитата на Украйна Кирил Буданов, съгласно един от отчетите, е инструктирал своите подчинени " да се приготвят за масирани удари на 24 февруари... с всичко, което има ГУР. "

На 22 февруари, два дни преди годишнината от началото на войната, Централно разузнавателно управление на САЩ популяризирало нов конфиденциален документ, в който се показва, че ГУР " се е съгласило по искане на Вашингтон да отсрочи ударите " по Москва.
 Дрон с експлозиви стигнал Московска област
Дрон с експлозиви стигнал Московска област

Тази заран дронове летяха и над Севастопол

Документите не прецизират кой тъкмо се е противопоставил на ударите или за какво украинските управляващи са трансформирали решението си.

Въпреки това, както отбелязва Washington Post, тази история е съответен образец за напрежение сред Киев и Вашингтон. Украйна, която се стреми да реалокира военните дейности на съветска територия, от време на време се сблъсква с ограничавания, наложени от Съединените щати, с цел да се избегне директен спор с Москва.

Освен това съгласно вестника Буданов наподобява е наясно, че е станал обект на наблюдаване . По време на предишните си изявленията за Washington Post в централата на ГУР той е включвал музика или неподвижен звук.
 Шефът на украинската разведка чака най-голямата борба в историята на страната си
Шефът на украинската разведка чака най-голямата борба в историята на страната си

Той не разкрива доста подробности
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР