Украинските въоръжени сили са отблъснали групировката рашистки кораби в Черно

...
Украинските въоръжени сили са отблъснали групировката рашистки кораби в Черно
Коментари Харесай

Групировката рашистки кораби в Черно море е отхвърлена на повече от 100 км от брега

Украинските въоръжени сили са отблъснали групировката рашистки кораби в Черно море на разстояние повече от 100 км от блега. Това оповестиха Военноморски сили на ВСУ.

" В резултат на дейните ни дейности за поразяване на морските сили на съперника, корабната формация на Черноморския флот на Русия е отхвърлена на разстояние повече от 100 км от украинския бряг. Лишихме Черноморския флот на Русия от неговия цялостен надзор върху северо-западната част на Черно море, която се трансформира в " сива зона ", споделя капитан II сан Сергей Авакумов.

Според него съветските окупатори ще се опитат да си възстановят контрола над северо-западната част на Черно море и сменят тактиката. Сега те разпростират във краткотрайно окупирания полуостров Крим и в Херсонска област брегови ракетни комплекси " Бал " и " Бастион ", както и трансферират спомагателни сили на Змийския остров.

" Заплахата от ракетни удари от морето остава. От началото на нашествието противников кораби и подводници са изстреляли над 300 крилати ракети по територията на Украйна. Към този миг интензивността на ударите с крилати ракети " Калибър " понижава, а съперникът стартира да удря с противокорабни ракети наземни обекти ", изяснява капитан II сан Авакумов.

В момента черноморската формация на рашистите е формирана от 15 десантни катера от друг тип, 12 десантни кораба (три от които са в ремонт), а по този начин също и от подводници, заяви Авакумов.

" Групировката от към 30 кораба и подводни лодки (на Русия, бел. ред.) продължава блокадата на гражданското корабоплаване. Военноморски сили на ВСУ не престават да работят в изискванията на противниково предимство. Основните сили са съсродоточени в защитата и деблокиране на украинските пристанища, отбрана на морското крайбрежие, управление на акваторията на Днепърско-Бугския и Днестровския лиман, на реките Дунав и Днепър, включително в региона на Киев и Чернигов ", прибавя той.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР