Украинските въоръжени сили проведоха успешни контраатаки в Северодонецк, Луганска област,

...
Украинските въоръжени сили проведоха успешни контраатаки в Северодонецк, Луганска област,
Коментари Харесай

Украйна успешно отбранява Северодонецк, сочи анализ на Института за изследване на войната

Украинските въоръжени сили организираха сполучливи контраатаки в Северодонецк, Луганска област, като по този метод понижиха бойната мощност на съветската войска. Това се показва в разбор на Института за проучване на войната (ISW).

Въпреки че съветските сили не престават да хвърлят техника и войски край Северодонецк и Лисичанск, през последните 48 часа украинските военни организираха сполучлива контраофанзива в Северодонецк и отблъснаха съветските войски до източните околности на града. Освен това руснаците са отблъснати от южните обитаеми места.

Експертите означиха също по този начин, че украинските сили евентуално се пробват да употребяват продължаващата централизация на Русия върху Северодонецк, с цел да стартират контраатаки в други настъпателни посоки.

" Контранастъпателният напън на Украйна евентуално ще продължи да притегля вниманието на съветските сили към Луганска област и затова ще остави уязвими места в отбранителните старания на Русия в Харковска област и по южната ос ", се споделя в отчета.

Припомняме ви, че съгласно военни специалисти украинските въоръжени сили сполучливо възпират опитите на съперника да обкръжи украинските позиции в Луганска област.

По-рано от ISW означиха, че съветските военни не са съумели да щурмуват край Изюм и са възпрепятствани в настъплението си към Славянск в Донецка област.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР