Украинските въоръжени сили получиха нови боеприпаси, които веднага повлияха на

...
Украинските въоръжени сили получиха нови боеприпаси, които веднага повлияха на
Коментари Харесай

Арестович: Когато пристигнат американските РСЗО, руснаците ще бъдат много тъжни

Украинските въоръжени сили получиха нови муниции, които незабавно повлияха на темпото на съветската атака. Това съобщи в изявление за Politeka съветникът в кабинета на украинския президент Алексий Арестович.

" Сега към момента сме лимитирани до удари на няколко десетки километра. Установки имаме, само че няма муниции. И тези доставки на западни оръжия (самоходни артилерийски установки (САУ), реактивни системи за залпов огън (РСЗО) с огромен обхват на действие) ще подобрят фрапантно обстановката в наша посока ", съобщи той.

Арестович напомни, че американските РСЗО към този момент са в Европа, както по-рано съобщи Министерството на защитата на Съединени американски щати, и ще се появят на бойното поле след две-три седмици.

" Щом се появят на фронта в задоволително количество, като да вземем за пример 18 такива, руснаците ще бъдат доста тъжни. Те към момента ще имат преимущество, само че нюансът е, че нашите артилеристи са по-добри от техните. Ние с 18 ще имаме предимство против техни 36. Друг е въпросът, че когато те имат 36, а ние нямаме нито една - тогава, да, мъчно е ", сподели той.

Във всички военни конфликти на терен ВСУ нормално побеждава руснаците, отбелязва Арестович.
По думите му мощните американски РСЗО, които Украйна чака, в действителност няма да бъдат употребявани на съветска територия, само че подобен ангажимент не е поеман за окупирания от РФ украински полуостров Крим.

" Крим си е наш и американската страна добре знае това ", сподели съветникът в кабинета на президента Володимир Зеленски.

" Всичко се свеждаше до опцията да се удари по оперативните тилове. Те имат насъбрани муниции, съоръжение и всичко останало. Веднага щом съумяваме да работим - съветското нахлуване незабавно е пречупено. Просто би трябвало да изчакаме ".
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР