Украинските въоръжени сили напредват по всички направления на предприетата контраофанзива,

...
Украинските въоръжени сили напредват по всички направления на предприетата контраофанзива,
Коментари Харесай

Украинската контраофанзива продължава във всички направления, водят се боеве около Бахмут и Соледар

Украинските въоръжени сили напредват по всички посоки на подхванатата контраатака, обявиха през днешния ден висши представители на отбранителните структури на страната, представени от Ройтерс, съобщи Българска телеграфна агенция.

От началото на контраофанзивата, стартирана този месец, Украйна твърди, че си е върнала контрола на селски региони на югоизток, въпреки и Русия към момента да държи част от териториите там, както и на изток и юг, отбелязва организацията. " Ако следим събитията по продължение на цялата фронтова линия, и на изток, и на юг, ние поехме стратегическата самодейност и напредваме по всички посоки ", сподели заместник-министърката на защитата на Украйна, Ханна Маляр. Ройтерс прецизира, че репортерите ѝ не могат да удостоверят обстановката на бойното поле.

По информация на ДПА украинската войска е постигнала " непълен триумф " в южното Запорожие. Тази организация се базира на Генералния щаб на украинската войска, съгласно който съветският елементи не стопират офанзивите по Мариинка и Авдеевка в Донецка област. Освен това съветските сили са подобрили позициите си за нахлуване против Росдоливка и Билохоривка на границата с Луганска област.

За Ройтерс пък Маляр добавя, че на юг украинските сили се придвижват напред с " изменчив триумф ". " Има дни, в които напредъкът ни е с повече от километър, в други - по-малко, от време на време стигаме и до два ", сподели тя. Според нея дейностите на украинската войска би трябвало да се правят оценка съгласно " постигането на другите военни цели ", а не по дистанцията, което е покрито, и броя на освободените обитаеми места.

" Зададените цели се реализират и единствено армията може да даде вярна и прецизна оценка, а според тази оценка всичко върви по проект ", добави Маляр. Президентът на Украйна Володимир Зеленски разказа темповете на контраофанзивата като " по-бавни от мечтаните ", само че уточни, че военните в Киев няма да бъдат поставяни под напън, припомня Ройтерс.

Междувременно представителят на съветското министерство на защитата - генерал-лейтенант Игор Конашенков, заяви през днешния ден,, че направленията, по които украинската войска пробва нахлуване, са четири, заяви ТАСС.

" В хода на деня украинските въоръжени сили не престават опитите си за настъпателни дейности по донецкото, лиманското, южнодонецкото и купянското направление ", сподели той.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР