Украинските въоръжени сили е трябвало да се борят с руските

...
Украинските въоръжени сили е трябвало да се борят с руските
Коментари Харесай

CNN: Русия използва електронни смутители срещу HIMARS и ги прави по-неефективни

Украинските въоръжени сили е трябвало да се борят с съветските опити да обезвредят американската ракетна система за неведнъж изстрелване HIMARS благодарение на съоръжение за електронна война, заяви CNN с позоваване на западни и украински източници.

Според малкия екран през последните месеци съветската войска е нараснала потреблението на електронни смутители, с цел да попречи на насочването на ракетите HIMARS, които разчитат на системата за сателитна навигация GPS.

Петима американски, английски и украински източници са декларирали пред кореспонденти, че съветските електронни смутители са създали ракетите HIMARS по-неефективни и не постоянно са поразявали задачите си.

Поради това американски и украински специалисти се пробват да подобрят софтуера на HIMARS, с цел да противодействат на съветските разстройства.

По думите му Украйна и западните ѝ съдружници първо намират някакъв метод да заобиколят съветското заглушаване, след което Русия създава друго противопоставяне. Остава неразбираемо какъв брой дълго може да продължи сходна игра.

CNN напомня, че Украйна е на път да стартира огромна контраатака и защото успеваемостта на ВСУ е мощно подвластна от HIMARS, за нея е изключително значимо да откри решение на казуса със заглушаването допустимо най-бързо.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР