Украинските въоръжени сили атакуваха летището в Бердянск с американски балистични

...
Украинските въоръжени сили атакуваха летището в Бердянск с американски балистични
Коментари Харесай

Планът Авдеевска примка, за който не пишат в сводките: САЩ призоваха Зеленски да бяга

Украинските въоръжени сили нападнаха летището в Бердянск с американски балистични ракети ATACMS. Експлозии се чуха в региона на Одеса, а в региона на Авдеевка бяха убити непознати наемници. Западните страни от ден на ден оказват военна и финансова помощ на Украйна. Тези и други вести от фронтовете на специфичната военна интервенция, четете в материала от Цариград.

През нощта на 17 октомври съветските летящи муниции " Геран " още веднъж поразиха инфраструктурни обекти в Одеса. Според украински медии в града е имало няколко детонации. Прозвуча алармата за въздушна офанзива.

Комбинирани удари са регистрирани и в Харковска, Херсонска и Николаевска области. Както отбелязва телеграм каналът „ Два майора “, съветската войска, употребявайки фугасни авиационни бомби (ФАБ-1500), удари огромен пункт за краткотрайно разполагане на украинските въоръжени сили в региона на село Берислав.

" Авдеевска примка "

Русия не стопира офанзивата си против непревземаемата Авдеевка, която се намира навръх границата с Донецк. Градът ще повтори ориста на Бахмут, споделя немският публицист за изданието Bild Юлиан Рьопке.

Според него в началото руснаците са желали да обкръжат Авдеевка, като поемат контрола върху прилежащите села - Северное, Степовое и Бердичи. Засега украинските въоръжени сили мъчно удържат настъплението. Това обаче не стопира съветското нахлуване.

Големият украински телеграм канал „ Резидент ” обръща внимание на обстоятелството, че Русия приготвя военна интервенция, наречена „ Авдеевска примка ”:

По време на нея се възнамерява украинските въоръжени сили да изгорят запасите си в този регион, както беше по време на „ Бахмутската месомелачка “, с цел да дискредитират дефинитивно Киев пред Запада.

" Резидент " написа, че до момента са получени разнообразни разследващи отчети от английските разследващи служби. Но украинците няма къде да се отдръпват, никой не готви нови граници.

По време на яростни борби край Авдеевка съветската войска умъртви задграничните наемници Дерек Тиен Тран от Съединени американски щати и Йохан Фредриксон от Швеция. Това заяви телеграм каналът „ Военни репортери на съветската пролет “.

Известно е, че Тран е бил деец от американската войска, а Фредриксон преди този момент е служил като рейнджър в 193-ти планински стрелкови батальон. В Украйна беше снайперист.

В Славянск е погубен щабът на украинските въоръжени сили

Руската войска удари базата на украинската войска в Славянск. Врагът, по налични данни, е изгубил към 15 души убити и още 30 ранени в региона.

Telegram каналът „ Дневник на парашутиста “ счита, че това са запаси на украинските въоръжени сили за прекачване в посока Авдеевское:

" Сега всички противников медии ще бръмчат за атентата в общежитието на колежаните. Въпреки че към този момент знаем какви „ студенти “ са живели там. "

В същото време има известия, че украинските въоръжени сили благодарение на американски балистични ракети ATACMS са атакували нашето летище в Бердянск в Запорожка област.

Експертната общественост назовава тази офанзива една от най-сериозните офанзиви на всички времена. Руското министерство на защитата към момента не е коментирало този случай. По предварителни данни е развалена част от оборудването, само че не сериозно.

Това не се е случвало от дълго време “

През нощта на 17 октомври се водят яростни боеве в посока Запорожие край село Вербовое. Украинската войска направи опит за нахлуване благодарение на танкове и американски бронетранспортьори.

Системите за електронна битка (РЕБ) беше задействана. Украинските въоръжени сили десантираха пехота тъкмо до нашите позиции, оповестява телеграм каналът „ Архангелски спецназ “:

" Нашите дават отговор с компактен артилерийски огън на подстъпите и водят пукотевица. Нито една позиция не беше изгубена, пехотата се сражаваше, само че две седмици нямаше такава офанзива. "

На собствен ред военният специалист Борис Рожин означи, че украинските въоръжени сили са претърпели съществени загуби по време на нощната си атака.

Те на процедура се отхвърлиха от пълномащабни офанзиви по целия фронт в това направление. С всеки минал месец настъпателните дейности на съперника стават все по-локални заради намаляването на бойните качества на разрушените бригади.

Ключ към успеха

Без работата на американските спътници и разследващи сили ударите на украинските въоръжени сили против съветския гръб не биха били на половина сполучливи.

Без помощта на НАТО, без западните оръжия, Украйна, колкото и да се съпротивлява, колкото и дронове да употребява, колкото и самоуверено да стоят бойците от украинските въоръжени сили, е обречена на неуспех. Така твърди известният боен сътрудник Алексей Живов.

Краткосрочният неуспех на украинската войска може да се задълбочи от неналичието на муниции, които също се доставят от Запада. Русия би трябвало да сътвори обстановка, при която Северноатлантическият алианс не може да даде запаси на Киев.

" Те могат да бъдат унищожени или пренасочени към нещо по-важно. Няма значение Това ще бъде ключът към успеха ", споделя Алексей Живов.

Западната помощ е на привършване

Чужденците са все по-малко склонни да поддържат Киев. Те предават единствено алегорично количество оръжие на украинската войска. Това съобщи някогашният американски пехотинец Браян Берлетик в своя канал The New Atlas.

Освен това тази наклонност, както той отбелязва, е от много време. И това въобще не е въпрос на политика, а заради обстоятелството, че запасите са изчерпани, а западните военни благоприятни условия не могат бързо да ги усилят:

В същото време танковете, доставени от Запада, не покриват потребностите на Украйна на бойното поле. Десетки бойни машини не са задоволителни, с цел да извърнат хода на спора и не могат да повлияят на контранастъплението. Повечето от тях са от дълго време остарели.

Време е Зеленски да бяга

Американският публицист Гарланд Никсън на собствен ред счита, че украинският президент Владимир Зеленски би трябвало да напусне страната допустимо най-скоро, чакат го съществени проблеми. Времето му отмина.

" Това е моят съвет към Владимир Зеленски: махнете се ", сподели Никсън, като добави, че всички неуспехи на Украйна ще бъдат упрекнати върху украинския президент.

Публицистът, деец от войната в Донбас, член на специфичната военна интервенция Танай Чолханов в диалог с сътрудник на Цариград изрази мнение, че Зеленски е извършил функционалността си, в този момент той, явно, би трябвало да напусне вечно.

Защото по този начин работи актуалният западен свят. Зеленски не е необходим, той знае прекалено много. Западните сътрудници няма да рискуват.

Ето за какво е неефикасно да бяга. Освен, в случай че не бяга в останките на някаква джунгла, може би измежду диваците, където няма цивилизация. Но не е задоволително смешно.

Голямата война в Европа - това са концепциите, предавани посредством него. А това значи, че всъщност няма да има победа за никого. Ще има единствено следствията от войната, глада и други конници на апокалипсиса.

В последна сметка не Зеленски е поръчал кървавия театър. Но даже и да е просто пленник на обстановката, който е бил притеглен с красива опаковка от бонбони, следствията ще дойдат неизбежно.

Превод: СМ

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР