Украинските специални части за първи път признаха, че действително провеждат

...
Украинските специални части за първи път признаха, че действително провеждат
Коментари Харесай

Украински бойци от специалните части признаха за първи път за операции в Русия -

Украинските специфични елементи за първи път признаха, че фактически организират интервенции на територията на Русия, като взривяват рафинерии, хранилища за оръжие или други детайли от сериозната по време на война инфраструктура, написа английският „ Таймс “.

Изданието е разговаряло с двама представители на батальона „ Шаман “, както назовават 10-и отдел на украинските специфични елементи, които вземат участие в сходни задачи. Сержантите „ Красавецът “ и „ Двайсет и две “ са на по 25 години и се борят против съветските сили още от хибридната офанзива против Украйна през 2014 година. Интелигентни, отзивчиви и в идеална физическа форма, по този начин разказва „ Таймс “ двамата бойци, определени за специфичните елементи след години сражения в постоянните елементи.

„ Най-интересните ни задачи са работата в тила на врага; слагане на експлозиви оттатък фронтовата линия, в чужбина. “ – разяснява „ Двайсет и две “ и разказва в детайли проект за предизвикателство на блъсканица в редиците на врага с молба „ Таймс “ да не разкрива безусловно всичко. „ Красавецът “ прибавя: „ Руснаците не знаят какво се е случило, постоянно не могат да повярват, че ние сме били в тила им. “

Батальонът „ Шаман “ е щурмова разследваща част на военното разузнаване. В редовете му се одобряват единствено тези, които преминат най-изчерпателните проби за устойчивост и умеене за оцеляване. Звеното е профилирано в гмуркане, скачане с парашут и планинско катерене. Сражавало се е дружно с английски и американски спецчасти в Афганистан и си е спечелило известност като „ крем де ла крем “, каймака на украинските специфични сили. „ Изпращаме ги на най-трудните задания, тъй като те са най-хубавите и най-смелите. Те са извънредно значими за военните дейности. “ - разяснява почитан офицер от украинското разузнаване.

И „ Красавецът “ и „ Двайсет и две “ могат да опишат повече за акциите на територията на Украйна, след съветското навлизане на 24 февруари. Първата им задача била на летището в Гостомел, където ги хвърлили против „ сътрудниците “ им от съветския спецназ. В Гостомел съветските специфични сили се опитваха да обезпечат маршрут за доставяне по въздуха за колоните от бронирана техника, атакуващи украинската столица. „ Заехме позиции в хангарите и казармите, и водихме четиричасово стълкновение, до момента в който не се сменихме с Националната армия. “ - споделя " Красавеца ". Описва като безпорядък първия час от сражението, само че все пак напъните дали резултат – бойците попречили на Русия да заеме значима позиция наоколо до Киев.

Украинските Рамбовци описват и за интервенцията при село Мошчун, където трябвало да попречат на съперника да премине река Ирпен, което би дало на съветските сили очевидно предимство наоколо до Киев. Руснаците са имали числено предимство, само че украинските специфични сили тактически изчакали съперника да влезе в центъра на селото и чак тогава атакували от укритията си, влизайки и в ръкопашен пердах. Разбиват съветската част и унищожават две бронирани машини. Руската войска изпратила подкрепление, което повторило грешката – влезнали в центъра на селото. „ Избихме ги всичките. “ – разказва ситуацията „ Красавеца “.

Според „ Таймс “ „ шаманите “ са взели участие във всяка една по-голяма борба за Киев, а по-късно е тормозил силите на агресора при отстъплението им през затворената Чернобилска зона към границата с Беларус. Бойците от „ Шаман “ постоянно се включват и в организирането и образованието на прясно мобилизирани бойци, които са мощно стимулирани, само че едва подготвени и зле оборудвани. В тези обстановки момчета като „ Красавеца “ и „ Двайсет и две “ образоват новобранците по какъв начин да заемат най-хубавите отбранителни позиции с цел да отхвърлен офанзива и да нападат самите те.

Събеседниците на „ Таймс “ разясняват, че сега Украйна прекалено много разчита на специфичните елементи, заради незадоволително запаси откъм артилерийско и авиационно въоръжение и вследствие на това половината от членовете на „ Шаман “ са починали през последните седмици.

„ Шаманите “ описват умерено по какъв начин е най-ефективно да се убиват хора, нещо, което, съгласно английското издание, е станало тяхно всекидневие. „ Заминах на война едвам 18-годишен, не съм виждал различен свят, не съм виждал мира. От началото на живота си като възрастен виждах единствено това, по тази причина нямам друга визия за живота. “ – споделя „ Двайсет и две “. Дори не можеш да си представиш какъв брой младежи на 18 или 19 години се записват в този момент в армията. Може да имат единствено един автомат и единствено един пълнител, само че вървят напред, тъй като това е нужно. Това ми припомня за самите нас, когато бяхме на тази възраст и си давахме сметка, че идващото потомство ще пораства във времена на война. Вината за това е на Русия. “ – акцентира „ Двайсет и две “.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР