Украинските служители на Tesla, които са поискали да се върнат

...
Украинските служители на Tesla, които са поискали да се върнат
Коментари Харесай

Tesla обеща тримесечно заплащане на украинските си служители, които са отишли да се бият в Украйна

Украинските чиновници на Tesla, които са поискали да се върнат в страната си, с цел да я защитят от съветската инвазия, ще получат възнаграждение за най-малко три месеца. Това излиза наяве от имейли на компанията до чиновници в в района на Европа, Близкия изток и Африка, представен от Си Ен Би Си.

От имейла не стана ясно дали това обезщетение ще бъде препоръчано и на чиновници в Северна Америка и други местоположения.

След приключването на тези три месеца Tesla възнамерява да преоцени ситуацията на чиновниците си, с цел да реши какви други ограничения ще бъдат нужни.

Още преди началото на войната украинският президент Владимир Зеленски  обяви, че привиква резервисти за армията

В имейла от понеделник, изпратен на 12-ия ден след нахлуването на Русия в Украйна, чиновниците на Tesla бяха похвалени за това, че помогнаха на SpaceX, аерокосмическата компания, която също е ръководена от основния изпълнителен шеф на Tesla Илон Мъск, да започва своята сателитна интернет услуга Starlink в Украйна.

Въпреки че Tesla не оперира в Украйна, компанията съобщи в имейла, че към 5000 притежатели на Tesla в страната и водачи на други електрически коли могат да получат гратис зареждане на транспортни средства в някои от нейните станции за зареждане в Полша, Унгария и Словакия.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР