Украинските служби за сигурност са арестували Виктор Медведчук - един

...
Украинските служби за сигурност са арестували Виктор Медведчук - един
Коментари Харесай

Украйна арестува Виктор Медведчук - милионер и депутат, тясно свързан с Путин

Украинските служби за сигурност са арестували Виктор Медведчук - един от най-отявлените последователи на Кремъл в Украйна, член на Върховната Рада, а щерка му е кръстена от Владимир Путин. 

Медведчук е бил подложен под домакински арест поради следствие за национална измяна през 2021 година Малко след началото на съветската военна инвазия се появи информация, че той е нарушил мярката си за неотклонение. 

СБУ и Володимир Зеленски разгласиха фотоси от задържането на Медведчук, на които се вижда, че той е с белезници и във военна униформа. 

Името му беше стартирано като възможен водач на марионетно държавно управление под контрола на Москва в първичните провалени проекти за бърз прелом в Киев с експлоадирането на войната. 

Медведчук е на 67 години и е един от най-богатите хора в Украйна, като през 2021 година чистото му благосъстояние е оценено на 620 млн. $ съгласно разбор на Форбс. Председател е на партията " Опозиционна платформа - за живот ". Бил е началник на администрацията на президента Леонид Кучма до 2005 г. 

Съветникът на Зеленски Михайло Подоляк позволи, че Виктор Медведчук евентуално ще избави живота си, в случай че се намира в украински затвор, а не е на независимост. 

" В Русия обезателно ще го унищожават като човек, който постоянно е лъгал за публичните настроения в Украйна, крал е пари и в последна сметка стана един от основателите на войната ", споделя Подоляк. 
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР