Украинските сили за противовъздушна отбрана са унищожили всички 84 дрона,

...
Украинските сили за противовъздушна отбрана са унищожили всички 84 дрона,
Коментари Харесай

Украйна: Свалихме близо 500 дрона от септември насам

Украинските сили за противовъздушна защита са унищожили всички 84 дрона, изстреляни от Русия по време на последната масирана атака през новогодишните празници. Общо украинските въоръжени сили са свалили съвсем 500 противников дрона от септември 2022 година насам.

Говорителят на командването на Военновъздушни сили Юрий Игнат заяви това по време на народен телемаратон. " Ако те ще бомбардират с такова движение, както през тези две нощи, то съгласно към този момент оповестената от нашите избрани специфични служби и разузнаване информация за нова партида от 250 (безпилотни) самолета, най-малко половината от тях към този момент са употребявани ", сподели Игнат, представен от Ukrinform.net.

Той добави, че тези данни не би трябвало да заблуждават, защото Руската федерация може да получи последваща партида безпилотни самолети от Иран. Украйна се приготвя за нови масирани съветски офанзиви.

" Ще се подготвим. Снимаме безпилотни самолети. Както виждате, 84 дрона бяха свалени за два дни - в новогодишната нощ и на идващия ден. 100% (от дроновете) бяха свалени от силите за противовъздушна защита. Такива резултати не са постигани в никакъв случай до момента ", сподели представителят на Военновъздушни сили на Украйна.

" От 11 септември насам броят на безпилотните летателни апарати към този момент наближава 500. Това са 500 свалени безпилотни самолета. Същото се отнася и за крилатите ракети, само че малко по-малко. Броя офанзивите против сериозната инфраструктура на Украйна от 11 септември насам ", съобщи още Игнат.

Той означи, че врагът съзнателно усилва потреблението на евтини ирански безпилотни самолети, с цел да изтощи противовъздушната защита на Украйна и да упражни психически напън върху жителите.

Украинският президент Володимир Зеленски съобщи, че Русия възнамерява продължителна терористична офанзива с ирански дронове " Шахид ".
ТЕМА преди 3 часа 918 преди 5 часа 1630 преди 6 часа 2561
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР